maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kukko veneen keväthommissa

Aurinkoinen ja lämmin pääsiäinen vei Poultry Paulin ja Pauli Kukonpojan (broilerin) meren rantaan ja laittamaan venettä kesäkuntoon. Se haistoi jo nokassaan meren tuoksun ja tunsi kaipuuta saariin kuumille kallioille. Leikkikentän keinussa keinuminen ja aitakoristeiden katselu ei enää riittänyt.
 
Rannassa ollaan!

Meren rannassa tuuli on vielä viileä. Se pyyhkii mukavasti Paulin jalkoja. Mahtavat varpaat, vai mitkä ne onkaan kukonpojan jaloissa.

Tässä olisi näitä soutuveneitä. Olisiko joku näistä sopiva.

Ei tämä ainakaan. Mitä ihmettä tässä pinnassa oikein on.

Mitäs muita veneitä täällä onkaan.

Pauli on komea kukonpoika. Seisoessaan se on 36cm korkea.

Tanakka meininki.
(Jos Paulin olisi tehnyt ohjeet mukaan, sen vartaloon, siipiin ja jalkoihin olisi tullut rautalangat. Minä en niitä laittanut. Pauli ei siis oikeasti seiso näin tanakasti, vaan sen kaula kenottaa sivulle. Elvytin sen kuvia varten sukkapuikolla.)

Onko Paulin vene täällä? Ei, ei täälläkään.
 

Hei katsokaa!

 Iso parvi kanadanhanhia tulossa. Kääk, ne valtaavat pian koko Paulin rannan.
 

Pauli lamaantuu hetkeksi ihan kokonaan. Se näyttelee kuollutta broileria sangen taitavasti.

Mutta hei, täällä sivummallahan nämä kaikki veneet vielä ovatkin. Pressujen alla omissa katoksissaan.

Paulin veneessäkin on näin keväällä kovasti hommaa. Pohja kaipaa punaista maalia.

Punaisella maalilla Pauli maalaa pohjan kahteen kertaan. Puuosat se hioo ja lakkaa. Hyvä tästä tulee. Naapuriveneen mieskin käy kehumassa, että hyvältä näyttää.

Vielä riittää työtä. Köli pitää kyllästää monta kertaa ja vaikka mitä muuta. Mutta kaukana ei ole se, kun veneen saa laskea vesille. Kesä on ihan ovella.

Ja sitten voi vaan olla ja pötköttää ja ottaa aurinkokylpyjä.

***

Pauli Kukonpoika on tehty IlDikko:n ohjeella. Se on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 6mm turvasilmät. Kukko kannattaa käyttää hyvin napakaksi ja sitä rautalankaa tai vastaavaa kannattaa harkita. Kukonpojasta tuli hyvin ilmeikäs kaveri. Tuntuu, että se tuijottaa ;)

1 kommentti: