sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pupu ja pääsiäisen herkut

Pääsiäinen on pupun suosikkijuhla. Se tykkää pääsiäisen ruuista ja herkuista. Nam nam, se tuumaa. Nämä munat ovat virkattuja - näitä ei kannata syödä. Ei edes amigurumipupun.

Yöllä kukko oli muninut mukavasti suklaamunia. Ne odottivat pupua aamiaispöydässä. 
 
Narsissit kuuluvat pääsiäiseen. Ihanaa kevään keltaista.
 
Pääsiäisenä syödään lammaspataa. Pupu seuraa keskittyneenä, miten sitä tehdään. Ensin lihojen pinnat paistetaan ja sitten tärkeää on maustaminen. Mitähän muuta tässä olikaan, pupu pohtii. Padan ohje on pupun äidin ja se muuttuu vähän joka vuosi.
 

 
 
 
 
 
 
 
Ihanaa, lammaspata on niin hyvää. Pata syödään valkosipuliperunoiden ja porkkanoiden kanssa - ja pupu saa myös lasillisen viiniä. Pupun maha tulee ihan täyteen.

No ei tietenkään niin täyteen, että se ei voisi syödä jälkiruokaa.
 
Jälkiruuan tekeminen on pupun hommaa. Se teki Pasha-triflen Maku-lehden 2/2014 ohjeella. Pohjalle Amarula-likööriin kostutettuja Savoiardi-keksejä, sen jälkeen sitruunarahkaa ja kermavaahtoa sekoitettuna ja sitten aprikoosia ja mantelilastuja. Ja päälle pääsiäiskarkkeja. Ja pienet lasilliset Amarula-likööriä. Nyt pupun vatsa on ihan täynnä. Ja sitä väsyttää.
 
Pakko ottaa pienet päiväunet.
 
Pupu on herkkujen perään. Se halusi myös kahvin ja teen kanssa jotakin ihanaa. Samasta Maku-lehdestä löytyy erinomaisen Seljankukka-tartalentin ohje. Ohjeen on laatinut Elina Jyväs - tai oikeastaan Eleanor von Smöör. Pupu tykkää Eleanorin blogista Baking Instinct. Tämä ohje löytyy samannimisestä vasta ilmestyneestä kirjasta.
 
Ja siitähän tuli superhyvää - ja kaunista. Tämä päällinen voisi myös toimia ihan tavallisella murupohjalla. Pitää kokeilla.

Vaikka pupu on ihan täynnä, se varmistaa, että aamulla keitettyjä, sipulinkuorilla värjättyjä kananmunia on vielä jäljellä. Iltapalaksi.

Sitten ulos. Pupu haistelee perunanarsisseja. Hmm, onkohan näissä vähän ruuan tuoksua.
 
 
 Skillat ovat vasta tulossa. Pupu tykkää keväästä - koko ajan on tulossa jotakin uutta.

Ja katsokaa, miten ihanat isot silmut on sireeneissä!
Tänä keväänä on huikean lämmin pääsiäinen. Aurinko lämmittää - onkohan pupulle jo tullut pisamia.

Pupu kiittää sukuaan hyvistä pääsiäisen herkuista ja mukavasta ajasta yhdessä.

Se pötkähtää sohvalle ja nauttii olostaan. Pääsiäisestä.
Vai ottaisikohan vielä yhden suklaamunan...
 
***
 
Pupu on tehty Dione designin ohjeella. Samassa ohjeessa neuvotaan myös pääiäismunien virkkaaminen. Minun blogissani linkkejä pääsiäismunien ohjeisiin löytyy myös täältä.
Pupu on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5 mm koukulla ja sillä on 12 mm turvasilmät.
Edellisen blogipäivitykseni pöllö on myös tehty Dione designin ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti