torstai 15. toukokuuta 2014

Sammakon seikkailut Seinäjoella

Seinäjoki. Sammakko katselee Seinäjoen asemalla kaupungin nimeä. Ihan vieras kaupunki. Mitähän täällä on ja mitä kannattaa nähdä. Otetaan selvää.

Sammakon Seinäjoen reissu on työmatka. Seinäjoki Areenassa Sammakon päivä alkaa kokouksella. Matkalla areenalle Sammakko kysyy taksikuskilta, minne Seinäjoella kannattaa mennä ja mitä katsoa, jos on yksi ilta aikaa. Taksikuski vastaa: "Ei täällä kyllä ole mitään, mutta kyllä täällä voi asua." Sammakko yrittää vielä uudelleen kysyä, mutta taksikuski toteaa edelleen: "Voi täällä silti asua, mutta ei täällä kyllä ole mitään."

No onhan täällä ne Duudsonit. Ne on joka paikassa. Ja kaikki on komiaa. Tässä on kuva Jarpin peikalosta otetusta röntgenkuvasta. Poikki on.

Duudsoni-teemalla Seinäjoelle ollaan myös tekemässä päiväkotia. Kaupunki kasvaa koko ajan ja päiväkoteja tarvitaan lisää. Duudsonien päiväkodin pihalla on jotain aktiviteetteja. Toivottavasti lasten peukalot pysyy ehjinä.

Tämä paikka on Rytmikorjaamo. Viime viikonloppuna täällä oli Euroviisujen kisakatsomo, kun Seinäjoki jännitti kotikylän poikien menetystä. Entinen postiautojen (oman aikansa paikallisbussien) varikko tunnustaa postin värejä.

50-luvulla rakennettu postiautovarikko oli vuosia tyhjillään, kunnes Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry kunnosti siitä rouhean rock-klubin. Talossa on myös bändien treenikämppiä ja toimistotiloja ja nykyään se on luovien alojen ja yritysten sekä musiikin ja tapahtumien keskittymä.

 Rytmikorjaamossa on myös oikein hauska RytmiShop. Sammakko taitaa haluta jotakin ruudullista.

Sammakko jatkaa kyselyä, mitä Seinäjoella kannattaa nähdä. Sille vastataan: "Seinäjoki on kyllä Pohjois-Euroopan, ei ehkä koko Euroopan" - Sammakko odottaa, että sille sanotaan
- Tangopääkaupunki
- Isojen tapahtumien kaupunki
- Mahtavin pyöräilykaupunki, kun ei ole yhtään mäkiä
Mutta ei, lause jatkuu: "Rumin kaupunki."

Kuulemma kaikki kauniit puutalot on purettu ja kun kaupunki on viimeisen 50 vuoden aikana kasvanut ja kasvaa edelleen, on tilalle rakennettu uutta ja ei aina niin kaunista. Ja matalaa, sillä Seinäjoki on rakennettu suon päälle.

Sammakko ei halua uskoa. Pitäähän täällä olla jotakin! Se ottaa kaikki matkailuesitteet, mitä eteen osuu ja alkaa tutkia.

Kaunis on ainakin hotelli, jonne Sammakko majoittuu. Alman vastaanotossa on vanhan ajan tunnelma. Alma on Rautatieläisten talo ja se on rakennettu 1909.

Aulaan on myös tehty uima-allas Sammakon lempikukista, Pioneista.

Tältä se näyttää ulkopuolelta. Miten niin kaikki on purettu, Sammakko ihmettelee.

Sammakko päättää lähteä kävelylle. Hei onko tämä se Seinäjoen joki?

Seinäjoen perinteinen nähtävyys on Lakauden Risti. Alvar Aallon suunnittelema Lakeuden Risti on yksi Alvar Aalto -keskuksen rakennuksista.

Ihan sen vieressä on Seinäjoen uusi, vuonna 2012 avattu Apila kirjasto. Ihan mahtavan hieno paikka! Miksi ne eivät tätä kehuneet!

Sammakko ihastuu lastenosaston kuutoihin, joiden sisälle voi mennä pehmeään ruohosyliin lukemaan.

Sammakko harmittelee, että kuviin ei saa vangittua rakennuksen hienoutta.

Sammakko muuten sopii tosi hyvin kirjaston väreihin.

Vielä yksi kuva. Noihin takana oleviin koloihin voi mennä lukemaan ja kaksi nuorta pelasi yhdessä kolossa lautapeliä.

Ja hei, vielä yksi. Sammakko palaa takaisin lastenosastolle ja löytä mahtavan satumaailman. Ihanaaa! Sen vähän tekee mieli mennä juoksemaan pienten lasten kanssa ympäri huonetta.

Matkalla kirjastosta takaisin hotellille Sammakko kulkee kauppakeskuksen läpi. Kauppakeskksen katossa näyttää olevan samoja lamppuja.

Ja miksi ihmeessä ne sanoo, että kaikki kaunis on purettu. Onhan täällä väleissä näitäkin. Katsokaa nyt!

Sammakko on kuullut monia eteläpohjalaisia sanontoja. Niitä löytyy myös paikallisista postikorteista. On salmiakkikuvioita ja pohjalaista asennetta.

Sammakko tekee havainnon. Seinäjoella on todella paljon kukkakauppoja. Seinäjokisten täytyy tykätä kukista paljon ja ostaa niitä usein kotiin.

Sammakko alkaa olla ihan poikki. Se lähti junalle jo tosi aikaisin aamulla. Siispä hotellikuolema. Vähän telkkaria ja perunalastuja. Jaksaa sitten huomenna taas jatkaa Seinäjokeen ja paikallisiin ihmisiin tutustumista. Näiden pitää oppia kehumaan kaupunkiaan. Lukeehan kaupungin esitteessäkin 24 tuntia hyvää elämää.

***

Sammakko on tehty on Lilleliisin maksuttomalla ohjeella. Sammakko on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät.

Blogistani löytyy muitakin Lilleliisin ohjeella tehtyjä amigurumeja:
- Balettihiiri
- Pupu pitkäkorva
- Ystävänpäivänukke

Olen myös virkannut aiemminkin sammakoita
- Sammakko uintiretkellä
- Syksyn sammakko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti