tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pöllön retki Haminaan

Pää pyörällä kuin Haminan kaupunki - niin ne sanoo. Pöllö kävi Haminassa silmät pyöreinä.

Satamakaupunkiin tutustuminen aloitetaan tietysti satamasta.Pöllön takana on Herring ja sen takana Majakkalaiva Hyöky. Pienemmät veneet ovat vielä pressujen alla odottamassa kesää.

Haminan matkustajasataman nimi on Tervasaari. Sen näkyvin maamerkki on Hyöky, 101 vuotta vanha Pietarissa valmistettu majakkalaiva.Hyöky toimii nykyään ravintolalaivana ja se on muuten myytävänä. Pöllö ei aio ryhtyä ravintolalaivuriksi.

Pöllö lennähti hetkeksi pieneen puuhun ja katseli ympärilleen.

Tullimakasiini näyttää kauniilta sinistä taivasta vasten. Kesällä Haminasta lähtee laiva Viipuriin ja passit tarkastetaan täällä. Muutoin siellä on nykyään ravintolatoimintaa.

Hei mikas tämä on? Joku iso ainakin.

Hetken pöllö miettii muuttoa Haminaan. Aika kivoja koteja olisi tarjolla.

Pöllö haluaa tutustumaan Kamuun ja syömään sen kehuttuja ruokia.
Kamussa osa työntekijöistä on kehitysvammaisia ja ravintolasta on lähiaikoina ollut monta lehtijuttua. 
Tällä reissulla pöllö ei vielä ehdi maistelemaan, toivottavasti seuraavalla käynnillä!

Huovilan kahvila sen sijaan on pöllölle tuttu. Herkullinen ja kaunis kahvila on sen suosikki. Pöllö suosittelee!


Haminan keskustassa on kolme kirkkoa. Tämä sininen on Johanneksen kirkko - aiemmin se oli Haminan kirkko. Carl Ludvig Engelin suunnittelema kirkko on otettu käyttöön vuonna1843.

Pieni poika kysyy äidiltään: "Miksi toi kuvaa tota pöllöä? Äiti, mitä se tekee?"
No tietenkin näyttää pöllölle Haminan ihania puutaloja. Poika jatkaa matkaansa pitkin Rauhankatua. 

Tämä kirkko on Marian kirkko, aiemmin se oli Vehkalahden kirkko.Keskiaikainen kivikirkko on rakennettu ennen vuotta 1396. Se on tuhoutunut ja korjattu useita kertoja. Kirkko korjattiin nykyiseen ulkoasuunsa Haminan palon (1821) jälkeen C.L.Engelin piirustusten mukaan. Silloin siihen rakennettiin nykyinen kellotorni. Uusia urkuja on kehuttu paljon, pöllö ei ole vielä ehtinyt kuuntelemaan. Haminan loistavien kanttoreiden konsertteja kannattaa mennä ihastelemaan. 

Tämä keltainen rakennus on Reserviupseerikoulun päärakennus. Näistä asioista pöllöllä ei ole paljoakaan tietoa. RUK:n Maneesissa se on tosin käynyt kuuntelemassa mainioita jazz-konsertteja.

Haminan kaupungin museo on jo rakennuksena osa historiaa. Tässä "Katariinan palatsissa" (1760) Venäjän keisarinna Katariina Suuri ja Ruotsin kuningas Kustaa III kävivät kesällä 1783 kolmen päivän ajan neuvotteluja.Pöllö päättää käydä museossa, mutta ei vielä tällä käynnillä.


Haminan keskustan kolmas kirkko on ortodoksinen Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin kirkko.Kirkko on sisältä todella kaunis ja kaunis on tämä ulkoseinienkin väri.

Ja se ihan keskimmäinen torni Haminan keskustassa on Raatihuone. Kahdeksan sädekadun keskipisteessä sijaitseva Raatihuone (1798) toimii nykyään kaupungin keskushallinnon toimitilana.Raatihuoneella on myös kahvila.

Kauppiaantalon museo kiinnostaa pöllöä kovasti. Museossa pääsee tutustumaan kauppiasperheen historiaan ja kauniisiin vanhoihin rakennuksiin. Pöllön silmät ovat edelleen pyöreinä ja sen jalat nousevat kohti taivasta.

Pieni kaupunki, jossa riittää vielä paljon nähtävää. Kesäiset saaret ja heinä-elokuun taitteessa Hamina Tattoo. Amigurumipaja palaa Haminaan ja kertoo lisää.

---

Pöllö on tehty DioneDesignin ohjeella. Se on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Saman suunnittelijan ohjeella Amigurumipajassa on aiemmin esiintynyt Dinosaurus.

4 kommenttia:

 1. huikeen hyviä kuvia, millä kameralla nää on kuvailtu? :) terkkuja Ranskasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Tuliko koti-ikävä? Kamera on ihan tavallinen pikkukamera - Canon Power Shot SX260 HS

   Poista
 2. Ihana! Haminalaisen täytyy oikein jakaa tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että jaoit. Ja kiva, että tykkäsit. Tästä alkaa vähitellen muotoutua matkailublogi. Minnehän sitä seuraavaksi...

   Poista