lauantai 4. toukokuuta 2013

Lehmät kevään ensi kukkien keskellä

Kevät on vihdoin täällä. Tai oikeastaan melkein kesä - onhan vappu jo takana. Siispä Amigurumipajankin on aika astua ulos ja aurinkoon.
Kaksi pientä lehmää nojailee rennosti Kallion kirkon portaikkoon. Tämä kaksikko on hyvä esimerkki siitä, että samalla ohjeella eripaksuisesta langasta ja eri koukulla syntyy kaksi erikokoista ja vähän erinäköistäkin amigurumia.
Lehmä on Little Muggles -amigurumi. Samaa sarjaa on muitakin eläimiä ja ajan mittaan niitä on luvassa myös tähän blogiin. Tai oikeastaan yksihän täällä jo onkin - pieni ankka. Lehmän ohjeen voi tilata vaikkapa Etsystä. Sieltä löytyvät myös muut Little Muggles -amigurumit.
Pienempi lehmä on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Pienemmän lehmän korkeus on 17 cm.
Isompi lehmä puolestaan on tehty Hjertegarnin Roma-langasta. Tein asiassa lennolla New Yorkiin. Oli hyvin aikaa virkata. Isompi lehmä on tehty 4mm koukulla. Sen ohuempia muovisia koukkuja ei tunnu olevan saatavilla ja lentokoneessa voi virkata vain muovisella tai bambukoukulla. Siis myös paksumpaa lankaa. Myös tällä lehmällä on 9mm turvasilmät. Sen korkeus on 21cm.
Kevätretkellään lehmät kohtasivat monenlaista kevään vihreää.
Kuten ensimmäiset valkovuokot! Ihanaa.
Lehmällä on jalassaan ruskeat kengät.
Ja sen paitaa somistaa kukkanappi. Isommalla lehmällä iso ja vihreä, pienemmällä pieni vaaleansininen.
 Molemmilla lehmillä on selässään reppu. Repun voi avata ja kiinnittää napilla. Isommalla lehmällä repussa on punainen sydännappi ja pienemmä sininen kukka. Ja repun voi halutessaan vaihtaa myös jonkun toisen amigurumin selkään.
Vielä toukokuun nämä reput voivat toimia vaikka koulu- tai kerhoreppuina ja kesällä näihin pakataan piknikeväät.
Tai no - eihän lehmät tarvitse mitään eväitä. Ruoho alkaa olla vihreää ja se on ihan parasta herkkua.
Auringossa ja sinisen taivaan alla. Nam.

4 kommenttia:

 1. Kivoja lehmäsiä! Ja mukava kevätretki!

  VastaaPoista
 2. Ihania! Ja ihanan keväistä siellä! Meillä vielä ihan harmaata,eilen satoi lunta :D
  Tuo reppu on tosi kiva idea!

  VastaaPoista
 3. Kevät on ihana. Ja saa näkemään kuvauspaikkoja kaikkialla. Eilen oli ihania valkovuokkomättäitä ja jopa sinivuokkoja. Ja puun juuristo näytti aivan jonkun amigurumin luolalta :-)

  VastaaPoista
 4. Hienot lehmät ja herkulliset kevään värit!

  VastaaPoista