sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Alkukesän keiju

Yhtenä aamuna, kun olin matkalla töihin, aurinko paistoi ihanasti. Se siivilöityi pieneen metsikköön ja siellä kukkiviin valkovuokkoihin.
 
Ja kun katsoin tarkemmin - kaatuneen puunrungon päällä istui keiju.
 
Keiju istui puunrungolla vaaleansinisessä mekossa ja valo osui kauniisti sen siipiin. Mikä ihana aamu.

Välillä se asettui istumaan maahan valkovuokkojen keskelle.

Kun keijua katsoi tarkemmin, huomasi että sen mekko on kuin terälehdistä tehty. Ja jokaisen terälehden reunaa kieltää hopealangasta tehty kerros. Mekon alta pilkottavat valkoiset alushousut.

Keijun hiukset ovat valkoiset ja lyhyet. 

Hmm, kun keijua katsoo vielä tarkemmin - sehän on virkattu! Keijun tukka on tehty Schachenmayrin Sheila Soft Mini -langasta 5mm koukulla. Se on kuin hattu, joka ommellaan kiinni keijun päähän.

Siivet ovat samasta langasta kuin keijukin - Schachenmayrin Cataniasta 3,5mm koukulla. Siipiä on vähän hankalaa saada pysymään kauniissa asennossa.

Ja mitkä kengät. Vähän kuin jokerilla. Kenkien vartta koristaa samanlainen reunus kuin mekkoakin, hopealankoineen. Ja tossujen kärjissä on helmet.

Keijun vyötäröllä on silkkinauhasta tehty vyö, jolla mekon saa pysymään hyvin päällä ja oikealla kohdallaan.

Keijussa on paljon yksityiskohtia - ja myös erikseen virkattavia osasia.

Keijun silmäripset ovat mustat ja paksut. Niiden päissä on pienet helmet. Silmät ovat 9mm turvasilmät. 

Alkukesän aamuun keiju sopii hyvin.

Kun keiju asettuu lepäämään puun rangan päälle, näkyy sen koko hyvin. Keiju on 33cm korkea. Sen vyötärön ympärys on 18cm. Keijulla on siis aika erilaiset mittasuhteet kuin monilla muilla amigurumeilla - tai vaikkaa tällä aiemmin tässä blogissa liihotelleella keijulla.Useinmitenhan amigurumeilla on erityisen iso pää. Keiju on tehty Christel Krukkertin ohjeella. Hänen ohjeillaan on varman onnistumisen takuu.
 
Mutta osaatko arvata, missä tämä keiju on kuvattu? Helsingissä, oikein. Mutta missä kaupungin osassa?
 
Eikö niin, että mielikuvissa Itä-Pasila näyttää tältä? Harvinaisen kirkkaana päivänä ja taivaan ollessa sininen. Pilvisenä päivänä näkymä on vielä betonisempi ja harmaampi.

Mutta rumankin keskellä ja laidoilla voi olla kaunista ja vihreää. Ja keijuja.

4 kommenttia:

 1. Kyllä Pasila tarvii tuommoisen keijun! ; )

  VastaaPoista
 2. Hurjan suloinen! Silmäripsistä tykkään erityisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa. Sain Facebookissa kommentin, että tämä on pelottavan näköinen. Menninkäisen oloinen ja hyönteismäinen. Hyvä siis, että ainakin joidenkin mielestä myös suloinen. :)

   Poista