lauantai 27. huhtikuuta 2013

Pingviini auringonlaskussa

Talven selkä on taittunut, kevät on täällä ja melkein kesäkin. Tämä on viimeinen blogipäivitys, jonka kuvat on kuvattu talven pakkasissa ja auringossa. Tai tässä tapauksessa auringon laskussa.

Pingviini marssi auringon laskiessa Tokoinrantaan ja jäälle. Taustalla näkyy Ympyrätalo ja monta muuta tuttua Kallion maamerkkiä.
Pingviini on tehty maksuttomalla, suomenkielisellä Anu Kosken ohjeella. Linkki aukeaa englanninkieliselle sivulle, mutta puolivälissä sivua on linkki PDF-tiedostoihin. Ohje on ladattavissa sekä englanniksi että suomeksi. Anu Koski on tehnyt myös Jazz-Variksen ohjeen. Jazz-Varis löytyy myös blogistani.
Pingviinin perustekniikka ja ohjeen tyyli onkin sama kuin Variksessa. Kannattaa huomioida, että ohjeen logiikka poikkeaa hieman tavallisesta. Ohjeen alussa on perusympyrän ohje, joka tehdään kaikkien osien alkuun joko kokonaan tai osa sen kerroksista. Ja ensimmäistä kerrosta ei koskaan lasketa.
Pingviini on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,55 koukulla. Pingviinillä on 12mm turvasilmät. Pingviinin korkeus on 16 cm.

Tykkään tehdä amigurumeja, joilla on varpaat. Pingviinilläkin on - ainakin tavallaan. Tai sitten ne on räpylöiden jotkut - mitä ne ikinä onkaan.
Tälle pingviiniohjeelle, kuten Anu Kosken variksellekin, on tyypillistä isot, kaksoispylväillä tehdyt silmänympärykset. Tässä amigurumissa tehdään siis vähän (hyvin vähän) muutakin kuin kiinteitä silmukoita.
Talviamigurumien jälkeen on luvassa keväisempiä ja kesäisempiä hahmoja ja kuvia. Pingviinihän tosin nimenomaan viihtyy jäätiköllä ja kylmässä. Ehkä tämä kaveri tekee retken kotiseuduilleen täältä melko paljon etelään. Ja meille tänne Suomeen toivon paljon aurinkoa ja pikaista kesän tuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti