maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulupukki tutustuu Dusseldorfin joulutoreihin

Joulu lähestyy ja jouluvalmistelut ovat kiivaimmillaan. Myös korvatunturilla. Joulupukki päättää kuitenkin lähteä pienelle lomaselle ja tutustua Dusseldorfin joulutoreihin ja niiden antiin. Vähän viime hetken vinkkejä ja hankintoja, Joulupukki tuumaa.

Joulukuun alun sää Dusseldorfissa on harmaa. Onneksi Joulupukin puku on punainen - tuo kuviin edes jotain väriä. Raatihuoneentorilla on joulumarkkinakojujen lisäksi kaunis vanha karuselli.

Joulupukki arvostaa matkoilla kotoisaa tunnelmaa. Airbnb:stä se löytää Sevalin luo. Todella mukava koti erittäin hyvällä paikalla - ihan keskustassa lähellä kaikkea ja samaan aikaan rauhaisalla sivukadulla.

Muina aamuina Pukki kokkaa itse aamupalan, mutta ensimmäisenä aamuna se syö läheisessä U das restaurantissa. Oikein hyvää onkin.

Dusseldorfissa ei ole joulutori vaan joulutoreja. Vähän joka aukiolla tai puistossa on kojuja. Ja kojut ovat siitä mainioita, että niissä ei ole samoja tuotteita, vaan jokaisella on oma valikoimansa.

Edellinen kuva ja tämä ovat molemmat huikeasta joulukoristekaupasta Käthe Wohlahrtista. Pieni mökki todella täynnä toinen toistaan kauniimpia joulukoristeita. Joulupukki mieltyy peltisiin ja sen ystävät koristeellisiin lintuihin pitkine pyrstöineen.

Pukki pohtii, että Suomessa on ulkotapahtumissa aina paistettua makkaraa. Täällä valikoima on todella paljon laajempi. Ja vaikka mistä maista. Pukki maistaa saksalaista makkaraa, hollantilaisia pikku lettusia, sveitsiläistä juustoleipää ja ja. Glühweinin se jättää muille ja juo kaakaon. Joulumarkkinamatkalle kannattaa pukeutua lämpimästi. Tai tietenkin voi aina ostaa uuden pipon.

Joulupukki kävelee Rein-joen rantaan. Varmasti todella viehättävää, jos paistaisi aurinko - tai olisi kesä. Ranta on täynnä katettuja ravintoloita, joissa on lämmittimet ja peitot.

Reinin rannalta, aivan televisiotornin tuntumasta löytyvät nämä talot. Vähän erilaista arkkitehtuuria kuin kaupunki muutoin.

Ja mikä ihana ruokatori kaupungista löytyikään. Oi miksi meillä ei ole tällaisia ruokia! Ja torilla on misteliä. Ei sitä paatsamaa, mitä on usein sarjakuvissa, vaan ihan oikeaa misteliä. Joulupukki pohtii, pussaakohan sitä kohta joku, jos se on näin ison misteripuskan vieressä odottamassa.

Ja ihania ruokia on Dusseldorfin ravintoloissakin. Café de Bretagne ihan ruokatorin vieressä tarjoaa herkullisen kolmen ruokalajin lounaan, joka alkaa ihanalla kalakeitolla. Nam nam.
Kannattaa myös tutustua japanilaisiin katuihin ja niiden ravintoloihin.


Taivas näyttää synkältä mutta maailmanpyörästä näkyy silti kauas. Joulupukki haluaa nähdä kaupungin katot.

Hyvältä näyttää. Maailmanpyörä ajaa neljä kierrosta.

Saksassa ei tietenkään voi ohittaa lankakauppoja. Joulupukki on virkattu saksalaisesta Schachenmayrin langasta. Tässä hyllyssä saman merkin langat on järjestetty värisävyjen, ei lankamerkkien mukaan. Tällä kertaa ei kuitenkaan osteta lankoja.

Vanhan tuttunsa Saint Nicholaksen päivänä Joulupukki tekee pienen junaretken Kölniin. Se haluaa nähdä kuulun Kölnin tuomiokirkon. Vähän huono päivävalinta, sillä kaikki muutkin ovat päättäneet tehdä retken samana päivänä.

Kirkko on kuitenkin huikean hieno ja iso. Kannatti mennä.

Dusseldorfissa on näin joulukuun alussa vähän kuin syksy meillä - paitsi kylmempää. Tähän kaupunkiin kannattaa tutustua näin joulun alla. Jokaisen matkalaisen laukkuun päätyi niin joulukoristeita kuin joululahjojakin. Odottakaa vaan, mitä Pukki aattona tuo!

---

Pieni joulupukki on tehty IlDikkon ohjeella. Se on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Pukin parta on Schachenmayrin Sheila Soft Mini -langasta. Sopiva pieni matkakaveri.


3 kommenttia: