lauantai 19. heinäkuuta 2014

Pienet Nallet paahteisessa Porissa

Pienet Nallet tulivat Poriin keskelle sen aktiivisinta viikkoa - SuomiAreenaan ja Pori Jazzeille. Samalla ehti myös tutustua kaupunkiin. Mikäs täällä on ollessa, Nalle tuumaa.
 
SuomiAreena tekee kaupungista viikoksi värikkään. Ilmapallojakin löytyy joka väriä, aatetta ja firmaa.
 
Yleensä tuliaisia pohditaan vasta matkan päätteeksi. Pieni Nalle tutkailee niitä kuitenkin jo heti alkuviikosta. Lähiruoka ja luomu kiinnostavat sitä kovasti. Maatilapuoti Wanha toimii torin tuntumassa. Kannattaa tutustua.


Mitäs syötäisiin, tuumii pieni Nalle. Porin kauppahallista löytyy vaikka mitä herkkuja ja tunnelma on sympaattinen.

Nallen kaveria naurattaa. Porissa mokkapalat eivät ole mokkapaloja vaan Masaliisa. Maku on sama. Kauppahallin Kahvitupa on hyvä paikka maistella niitä.

Sadekuuro yllättää Nallet ja ne menevät tutkimaan Antti Airio Oy:n tuotteita. Nalle löytää muottien joukosta selvää sukunäköä.

Ääk. Ei saa puristaa noin kovaa, Nalle toteaa Barbapapalle.

Toinen Nalle puolestaan tutustuu haukeen ja ahveneen. Aika hiljaista juttuseuraa.

Ei vaan huvia, vaan työtä ja verkostoitumista. Nallet kiertävät SuomiAreenan keskusteluissa ja vierailevat Kansalaistorin eri kojuilla. Arvonnoista tulee voittojakin.

Hei täältähän pilkistää kirkko. Tornin yläosa on aivan erityisen näköinen, Nalle tuumaa. Keski-Porin kirkko on uusgoottinen ja se on rakennettu vuosina 1859–1863.

Nalle päättää kävellä Jazz-kadun ja tutkia, mitä kojuissa on myynnissä. Sitä kiinnostavat erityisesti monet pienten puotien korut.
 
Ja niin tuntuu kiinnostavan muitakin.

Hei täällähän on sitä jazziakin!

Porin teatteri on komea. Nallejen matka jatkuu takaisin kohti keskusteluja. Teatterissakin on keskustelu meneillään.

Myös Raatihuoneen pihalla on ohjelmaa tarjolla.
Carl Ludvig Engelin suunnittelema raatihuone valmistui 1841. Teksti "Curia Arctopolis" rakennuksen julkisivussa tarkoittaa sananmukaisesti käännettynä "Karhukaupungin neuvotteluhuone". Tämä sopii Nalleille hyvin.  Vähän niinkuin oma kaupunki!

Väkeä riittää joka paikkaan. Ja Porissa on muuten upeat istutukset.

Kaupungin sydän on tietenkin tori. Vilkasta torielämää ja monenlaista ostettavaa.

Niinkuin nyt vaikka uusia ihania porkkanoita. Näitähän voi ostaa evääksi.

Nalle suuntaa Kirjurinluodolle. Kirjurinluoto on Kokemäenjoen luoto ja puistoalue on saanut siitä nimensä.

Nalle suuntaa Pori jazzeilla. Lavalla on ihana Aili Ikonen ja laulaa vanhaa jazz-iskelmää. Nalle nauttii jatsista ja auringosta. Nalle suosittelee kuuntelemaan Ailia. Niin nyt lavalla olevan HERD yhtyeen kanssa kuin Tribute to Ellaakin.

Kotimatkalla Nalle käy Pelle Hermannin leikkipuistossa. Kirjurinluodolla on paljon kaikkea lapsille. Ja leikkipuistokin on Nallesta tosi iso.

Nalle ihmettelee Kokemäenjoessa leikkiviä ja uivia lapsia. Siellä ne polskivat iloisesti nikkelin seassa. Onkohan se ihan viisasta, Nalle tuumii.

Komeilla veneillä ovat tulleet Poriin. Kyllä kehtaa kannella olla, Nalle tuumii.

Nallen tulee nälkä ja se menee tutustumaan yhteen kaupungin uusimmista ravintoloista, Steakhouse Rosenbomiin linja-autoaseman yhteyteen. Pihvi on niin iso, että Nallea pyörryttää ennenkuin se on maistanut palaakaan. Mitenhän Nallen käy, jaksaako se illaksi takaisin Pori jazzeihin...

***

Nallet on tehty Kristi Tulluksen ohjeella. Ne on molemmat tehty Schachenmayrin Catania Color Fashion langasta. Lanka on moniväristä eli nallejen raidat ovat yhdestä kerästä. Koukku on 3,5mm ja niillä molemmilla on 9mm turvasilmät ja 15mm turvakuonot. Istuvan nallen korkeus on 16cm eli se on mukavan pieni seikkailukaveri ja mahtuu huomaamatta mukaan.

1 kommentti:

  1. Hei, laitoin sinulle viestin Facebookissa, meni ehkä "muut" kansioon :)
    Yt, Milla

    VastaaPoista