maanantai 23. kesäkuuta 2014

Nalle Karhupuiston kulmilla


Skycanner-matkailusivusto listasi huhtikuussa maailman hipstereimmät kaupunginosat. Kallio oli listan sijalla 14. Nalle ei ole hipsteri, mutta se viihtyy Kalliossa ja haluaa vinkata muutaman suosikkipaikkansa. Matkaan lähdetään tietenkin Karhupuistosta. Karhupuisto on saanut nimensä siellä sijaitsevan, kuvanveistäjä Jussi Mäntysen veistoksen Mesikämmen muurahaispesällä mukaan.


 
Yksi tämän hetken suosituimpia ravintoloita Kalliossa on Sandro. Legendaarisen Sandron Kulman kioskin tilalle perustettu ravintola on lähes aina täynnä ja pöytä pitää varata hyvissä ajoin. Lounasaikaan sisään mahtuu ja hyvällä tuurilla muuloinkin.


Lounaan alkupalapöytä on runsas. Pohjois-Afrikan maut näkyvät ja maistuvat. Illalla kannattaa tilata jaettava iso lautanen kaikenlaisia herkkuja. Viikonlopun brunssit ovat loistavia.

Nalle sopii hyvin Sandroon ja sen väreihin.

Kolmannella Linjalla, ihan Sandron lähellä, on Lemon Grass. Ruoka Baari -kyltin alta mennään erinomaiseen thai-ravintolaan. Annoksia saa myös mukaan.

Sandron kanssa samassa korttelissa on myös suosittu Good Life Coffee -kahvila. Samoilla yrittäjillä on pienen pieni kahvila myös Sörnäisissä.

Toisen Linjan ja Porthanian katujen kulmassa oleva Rytmi on keskeinen osa Kalliota. Tänään Nalle jatkaa matkaa sen ohi.

Rytmin kanssa samassa korttelissa on Sävel. Nalle tykkää.

Toista Linjaa pitkin Nalle jatkaa Hakaniemeen, torin laidan tunnetuinpaan maamerkkiin. 

Juuri 100 vuotta täyttänyt Hakaniemen kauppahalli on monien herkkujen aarreaitta. Leipä- ja pullakäytävältä Nalle ostaa herkullisen leivän.

Yksi Nallen suosikeista on juustokauppa Lentävä Lehmä. Kauppiaat antavat hyviä vinkkejä. Kannattaa kysyä suosituksia.

Hallista Nalle tulee ulos Hakaniemen torille.

Nalle ostaa torilta raparpereja, kanttarelleja, sipulia, kukkakaalia ja muita kasviksia. Kesän värit, maut ja tuoksut.

Ostosreissun jälkeen Nalle palaa takaisin Karhupuiston kulmille.
Karhupuiston Bear Park Cafe on tänään kiinni. Lämpiminä kesäpäivinä se on elämää täynnä.

Samalla kulmalla on Sivukirjasto.Viihtyisä olutravintola on monen mieleen.

Nalle ei malta olla antamatta myös muutamia muita vinkkejä. Tapettitalo on remontoijan aarreaitta. 

Hipsterimaineen saatuaan Kallioon on tullut paljon pieniä kahviloita ja suosittuja brunssipaikkoja. Vai onko se toisinpäin. Fleminginkatu on täynnä hauskoja paikkoja. 

Yksi uusimpia liikkeitä on lastenkirjakauppa Toukka. Myydäänköhän siellä kirjoja nalleista?

Ansa on yksi Kallion monista vintage- tai second hand -vaatteita myyvistä liikkeistä. Kauppojen ikkunat houkuttavat ikkunaostoksille. 

Kallioon on aina iso ylämäki. Siinä mielessä Kallio ei sovi pyöräilijälle. Ja silti kalliolaiset ovat kovia pyöräilemään. Ja pyöräilevät tietenkin hipsteripyörillä. Kannattaa tarkkailla Pelagoiden ja Jopojen määrää. Pyöräkauppojakin löytyy monia. Kumiluodin seinä kertoo, mitä kaupassa myydään.

Kaarlenkadun kulmassa on kaksi kahvilaa. Toinen niistä on Villi Puutarha. Ikkunan kissa näyttää Nallesta pelottavalta... Remontista johtuen kahvila on auki vain lauantaisin.

Kaarlenkadun vakionäkyihin kuuluu Wanhan Kaarlen oven edustoilla oleva röyhkiö leluja ja sisällä astioita, jotka ovat täynnä muistoja. Isoäidilla oli juuri tuollainen, ja sillä yhdellä tädillä tuollainen. Kauppa on erikoistunut 50-70-lukujen käyttötavaroihin. Kauppa on käsittämättömän täynnä tavaraa.

Nallen kodin kulmille on vapun jälkeen avattu uusi kahvila. Makuunin liiketilaan avattu Bergga on Nallen uusi suosikki. Teen juontia vahtivat Pekka ja Pätkä sekä Justiina. Kahvilasta saa myös lounasta ja aamuisin aamiaista. Kallion mittakaavassa mukavan pitkät aukioloajat.

Kotona Nalle kokkaa ostoksistaan kesäistä kasvispyttipannua ja leipoo raparperipiirakan. Kalliossa on kesä.

---

Nalle on tehty Little Yarn Friends maksuttomalla ohjeella Lil' Classic Teddy. Se on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla. Nallella on 12mm turvasilmät, joiden alle laitoin valkoista huopaa. Turvakuono on 20mm. Nalle on 33cm korkea. Mukava ja oikein kivannäköinen ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti