perjantai 1. maaliskuuta 2013

Yksi varis vain

Keväinen aamuaurinko sulatti ikkunaluukun pielen lumet melkein kokonaan pois. Jazz-varis istahti aurinkoa ihmettelmään. Yksi varis vain. Ehkä se saa pian seurakseen kavereita.
Minulta on kyselty, mistä löytyy suomenkielisiä amigurumi-ohjeita. No tästä löytyy. Jazz-varis on tehty Anu Kosken ohjeella. Eikä tässä kaikki. Ohje löytyy netistä maksutta. Huippua, että välillä löytyy tosi kivoja maksuttomia ohjeita.

Kannattaa huomioida, että ohjeen logiikka poikkeaa hieman tavallisesta. Ohjeen alussa on perusympyrän ohje, joka tehdään kaikkien osien alkuun joko kokonaan tai osa sen kerroksista. Ja ensimmäistä kerrosta ei koskaan lasketa.
Innostuin heti tästä linnusta, sillä se on vähän erinäköinen kuin monet perinteiset amigurumit.
Ensin ajattelin, että eihän tämä nyt väreiltään näytä yhtään varikselta, mutta ehkä mustanokkainen ja jalkainen amigurumi olisi ollut tylsä.
Jazzia lintuun tuo sen hattu. Mistä lie pianobaarista tämä lintu on lentoon lähtenyt.
Se taputtaa tahtia pystöllään...
Ja tietenkin jaloillaan. Minua miellyttävät aina nämä amigurumien varpaat.
Varis on tehty Scachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.

Päivitin muuten juuri blogini vinkit amigurumien tekoon eli ei muuta kuin virkkaamaan.

10 kommenttia:

 1. Ihana varis :D Tulee mieleen joku animaatio, jossa kolme varisa soitti Jazzia. Yksi tais soittaa saksofonia ja joku bassoa ja jotain sellasta :D

  VastaaPoista
 2. Iiiiiks, ihana. Tahtoisin noita suuren lauman kotiini lentelemään =)

  VastaaPoista
 3. Tein tämän Waakun. Ei tullut niin huolitellun näköinen kuin sinun tekemäsi, mutta aika rakastettavalta se silti näyttää... Kiitos ohjevinkistä! Odottelen kovasti pääsiäiskavereitasi!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että innosti virkkaamaan. Tänä vuonna pääsiäiseksi näyttää olevan luvassa aika iso amigurumi. Kannattaa tutkia myös viime vuoden juttuja

  VastaaPoista
 5. Ooh! Ihana! Olet luonnonlahjakkuus! Tuletko vielä tekemään hevosenkin? Oletko howrsessa? Mäni olen nimellä anni-sofia. Saa pyytää kamuks!

  ♥:anni-sofia howrsesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. :)
   Hevonen ei vielä ole seuraavien suunnitteilla olevien amigurumien listalla. Lauran verstas -blogissa on kiva aasi, jonka saatan itsekin joku päivä tehdä http://lauranverstas.blogspot.fi/2013/02/amigurumielainten-ulkoilupaiva.html. Kivoja hevosohjeita on tullut vastaan aika vähän. Tai oikeastaan kun katsoin, onhan niitä. En vaan ole vielä tarttunut toimeen.
   Howrsessa en ole mukana.

   Poista
 6. Nää kaikki on tosi upeiita! Miten sä voit osata tehä noin hienoja?

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Hyvät ohjeet, hyvä lanka ja sopivankokoinen koukku auttavat paljon. Ja se, että tekee kasvoista kivat, ja treeni auttaa :-)

  VastaaPoista