maanantai 18. maaliskuuta 2013

Noita valmistautuu pääsiäiseen

Enkelit lentää sun uniin, eikun... Pääsiäisen tienoillahan ne onkin noidat, kun lentelee.
Aurinkoinen sää houkutteli noidan istumaan Töölönlahden rantaan puun oksalle. Onkin kiva heilutella jalkoja kun niissä on kunnon kengät.
Kallio tuntuu kyllä vielä aika kylmältä, mutta...
...voihan sitä silti ottaa vähän aurinkoa.
Ja lumi on jo sulanut paljastaen osan kalliosta.

Tämä noita on tehty Christel Krukkertin ohjeella. Ja niin ovat monet muutkin blogini amugurumeista. Hänen ohjeensa onnistuvat aina. Tästä noidasta tuli niin kiva, että menee omassa arvosteluasteikossani ihan kivoimpien kärkipaikoille. On hauskaa virkata välillä ihmismäisiä hahmoja.

Noidan vartalo, pää ja hattu tehdään yhtenä isona kappaleena.
Ja sitten vartaloon aletaan lisätä yksityiskohtia. Komea nenä halkoo ilmaa. Ohjeessa noidan nenään tehdään ruskea syylä, mutta minä halusin pitää noidan söpönä. Nenällä on pituutta 4,5cm. Kavennuskohdat tuovat siihen vähän särmää.
Vartaloon virkataan useampaan kohtaan kerroksia, joissa virkataan vain joko silmukan etu- tai takareuna. Näihin kerroksiin sitten virkataan hameen helma, hatun lieri tai kuten tässä, alushousujen pitsit. Myös kenkien reunat virkataan jälkeenpäin erikseen.
Hatusta saa kätevästi lierin silmille, jos aurinko häikäisee.
Ja oho. Kannat kattoon.
Joskus valittelin, ettei Schachenmayrin Catania-langassa ole hyvää ihonväriä. Nyt on. Sen sijaan muutama muu hyvä väri on poistunut. Noita on tehty 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.
Noidan kengissä on kipparat kärjet.
Noita on ihan kunnon kokoinen nukke. Kantapäistä hatun laelle pituutta on 40cm. Hiusten laittaminen on vähän työlästä ja niihin myös kuluu lankaa. Kaikkineen noidassa on myös lähes kaksi kerää mustaa lankaa.

Toivotan teille kaikille hyvää ja aurinkoista kevättalvea ja sädehtivää pääsiäisen odotusta. Niin ja söpöjä noitia tekemään hauskoja taikoja.

7 kommenttia:

 1. Ihana. Pitsipökät ja kaikki. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana pääsiäis-tyttö!! Huippu hieno!

  VastaaPoista
 3. Mahtava noituus! Kuvaat hienosti luonnossa, antaa niin paljon elävyyttä. Tiedätkö, saako Christel Krukkertin kirjoja Suomesta? Ihanaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Krukkertin kirjoja tai oikeastaan vihkosia on vaan hollannin kielellä. Niitä voi tilata nettikaupoista.

  VastaaPoista
 5. Tuota eka kuvaa on lainattu sivulla
  http://www.etlehti.fi/comment/268846#comment-268846
  mainitsematta kuvan alkuperää.

  VastaaPoista