sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pitkäjalkalintu puistossa

Olin Tampereella pari päivää kirjoittamassa ja uusin amigurumi pääsi mukaan ja ihan keskellä kaupunkia puistoon kuvattavaksi. Muutaman ihmisen pää kääntyi, että mitä ihmettä tuo nainen tekee puiston puun alla. No kuvaa pitkäjalkalintua, tietenkin.
Pitkäjalkalintu on tehty uuden amigurumikirjani Hisako and Shizue Okawa. Long-Legged Friend. Crochet Creatures to create and Cuddle 2009 -ohjeella. Lisää pitkäjalkaeläimiä luvassa tänne blogiin ihan lähiaikoina.
Linnulla on paitsi pitkät jalat, se on kaikkineen pitkä. Taitaa olla pisin koskaan tekemäni amigurumi. Linnulla on mittaa räpylöistä heltan päähän 61 cm.
Lintu on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koululla ja linnulla on 12mm turvasilmät. Tämän kirjan ohjeille on tyypillistä, että kun jokin osa on valmis, käännetään nurja puoli päällepäin. Tulee vähän erinäköinen pinta. Kivalla tavalla.  
Linnun siivenkärkiin on virkattu melkeinpä pitsiä. Hauska yksityiskohta.
Samalla tavalla rimpsut löytyvät linnun jaloista.
Pitkäjalkalintu on rento kaveri, joka taipuu monenlaisiin asentoihin niin kainaloon, sängun koloihin, sohvalle kuin - no vaikka puuhun. Minä tykkään tästä.

5 kommenttia:

 1. Laittaisitko tähän snautserin virkkaus ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Tarkoitatko snautseria, joka on tässä päivityksessä? http://amigurumipaja.blogspot.fi/2012/10/satunnaisia-sankareita.html
   Ohje on kirjasta Ami ami dogs. Kirjan voit tilata esim. Amazonista: http://www.amazon.com/Ami-Dogs-Seriously-Cute-Crochet/dp/0062025708

   Poista
  2. Joo, juuri sitä ohjetta kaipailin tyttäreni kanssa. Kirjassa ei ole suomenkielistä ohjetta?

   Poista
  3. Joo, juuri sitä ohjetta kaipailin tyttäreni kanssa. Kirjassa ei ole suomenkielistä ohjetta?

   Poista
  4. Valitettavasti kirja on vain englanninkielisenä. Kirja on alun perin japanilainen eli ohjeen logiikkakin on vähän erilainen kuin useimmissa amigurumiohjeissa. Piirretty pyöreän kehän muotoon

   Poista