lauantai 29. syyskuuta 2012

Koira ja vihreä lippis

Etsin aina välillä netistä uusia ohjeita ja teen usein kuvahakuja (amigurumi crochet pattern). Kesällä silmiini osui jokin Teri Crewsin ohje ja päädyin tilaamaan useampiakin hänen ohjeitaan  Ravelrystä. Ensimmäisenä näistä ohjeista tein tämän koiran.
Koira on suurimmaksi osaksi tehty Hjertegarnin Roma-langasta. Paita ja hattu on tehty Tallinnasta Karnaluksista ostetusta Madame Trikotin Lorena-langasta. Paksuus on suunnilleen sama, vaikka Lorena ei olekaan kokonaan puuvillalankaa. Koira on tehty 4mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Silmien alla on valkoisesta huovasta leikatut kiekot.
Koira on 26cm korkea. Sen mittasuhteet eivät ole ihan tyypillisimmät amigurumeille.
Ohjeessa hattu ja varsinkin sen lippa on suhteettoman suuria. Tein lipasta ohjetta pienemmän ja kiinnitin lippiksen apulankaa käyttäen. Ja itse asiassa onkin hauskannäköistä, että hattu on vähän väljä.
Koiran silmät tulivat hiukan liian ylös vaikka laitoinkin ne alemmas kuin ohjeessa neuvottiin. No hauskat näinkin.
Ja aika hauskalta näyttää sekin, että toisen käden ja toisen jalan päät ovat valkoisia. Syksyn mittaan lisää Teri Crewsin ohjeilla tehtyjä amigurumeja. Ja miksipä näitä koiria ei voisi tehdä lisääkin - erivärisin vaattein tietenkin.

1 kommentti: