perjantai 26. lokakuuta 2012

Satunnaisia sankareita

Ennen kuin aloitin blogin pitämisen otin amigumeistani aina vain yhden tai muutaman kuvan Facebook-kavereiden iloksi. Tässä blogipäivityksessä on kuva monesta sellaisesta amigurumista, joka on löytänyt uuden kodin aikaa sitten ja josta jäi muistoksi vain yksi kuva. Yksikin kuva voi innostaa tekemään samanlaisen ja varioimaan oman.
Tämä kissa on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Aika veikeän näköinen tönkköhäntä.
Koiran lanka on Novitan ja se on tehty 3,5mm koukulla. Koiralla on 9mm turvasilmät ja sillä on myös turvanenä. Koira ja kissa on molemmat tehty netistä löytämälläni ohjeella - todennäköisesti maksuttomalla - mutta enää se ei osu silmiini.
Kirahvi on ensimmäisiä tekemiäni amigurumeja ja ensimmäinen oppi siitä, että pitkää jalkaa ei ole kiva tehdä kuudella silmukalla. Myös harja oli työläs tehdä.
Kirahvin ohje on Lan-Anh Bui & Josephine Wan: Amigurumi-kirjasta. Tämä on muuten kaikkineen yksi parhaista ellei paras amigurumikirja. Kirahvi on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla.
Kilpikonna on tehty Ana Paula Rimolin Amigurumi Two!-kirjan ohjeella. Kilpikonna on tehty Scachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Ohjeessa kilpikonnalle tehdään myös munia ja poikasia ja vatsaan jätetään aukko hautomiselle ja peräpäähän aukko synnyttämiselle.

Tämä kuva ei nyt suostu asettumaan oikein päin, lentäköön siis vaakatasossa. Kuumailmapallo on minulle tärkeä symboli ja kuumailmapallonalle on ilmeinen virkattava tärkeälle ystävälle. Tämän nallen ja pallon ohje on myös Ana Paula Rimolin. Lanka on taas tuttu Catania ja nallen turvasilmät ovat 6mm ja nenä myös turvanenä. Tämä nalle on yksi pikkuruisimpia virkkaamiani eläimiä.
Lampaan ohje on Lan-Anh Bui & Josephine Wan: Amigurumi-kirjasta. Lampaan mustat osat on tehty Roma-langasta ja turkki Novitan langasta, koukku on 4mm.
Mitsuko Hoshi: Ami ami dogs -kirjasta olen tehnyt mäyräkoirien lisäksi tämän Snautserin. Nämä pikkukoirat ovat kyllä suloisia mutta työläitä. Lankana tässäkin Roma.
Virtahepo oli pitkään suurin tekemäni amigurumi. Myös se on tehty Cataniasta ja virtahevolla on 9mm turvasilmät. Virtahevon ohje on Mia Bengtssonin.


Ja tämä pikku valas - no ei se onnistunein amigurumi. Ohje löytyy Brigitte Readin Supersuloiset maskotit -kirjasta. Tämä on tehty Romasta ja silmät ovat 12 mm.

Toinen vähän omituinen tyyppi on tämä alla oleva poika. Kyuuto: Japanese Grafts Amigurumi -kirjan kuvassa suloinen poika ei sitten oikein onnistunut. Lanka on Roma ja silmät 9mm. Tosin tällekin löytyi koti ja onnellinen omistaja.


3 kommenttia:

  1. Kivoja amigurumeja! Suosikkini on tuo kuumailmapallonalle.

    VastaaPoista
  2. Hauskoja amigurumi virkkauksia . ( kolibrin-kiemura) kirsikka.

    VastaaPoista
  3. Ihania! Mä alotin vasta vähän aikaa sitten virkkaamaan amigurumeja ja astronautti, siitä Mia Benggtsonin kirjassa olevasta avaruusmobiili, astronautti hahmosta. Ihana toi valas! Ja tieteski kaikki muutki. Noi on vaa niin hellyyttäviä!

    VastaaPoista