lauantai 14. helmikuuta 2015

Apinat ystävänpäivänä

Ystävänpäivä on ystävyyden erikoispäivä. Vaikka jokainen päivä voikin olla ystävänpäivä, on 14.2. erityinen päivä ystävien muistamiseen ja tapaamiseen. Niin se on Raksamies-apinalle ja Prinsessa-apinallekin.

Raksamies-apina on paikalla ensimmäisenä. Se kiipeää puuhun katsomaan, onko Prinsessa-apina jo tulossa.

Ja tuollahan Prinsessa-apina onkin.
Muistatteko hänet? Olimme syyskuussa 2013 yhdessä pyöräretkellä. On muuten yksi Amigurumipajan suosituimmista päivityksistä.

Prinsessa-apina kiipeää ystävänsä luo puuhun ja yhdessä ne katselevat Kallion kaupunginosaa.

 

 Ne kietovat kätensä toisensa ympärille. Halaus ystävälle.

Tässä on hyvä olla, tärkeän ihmisen - eikun siis apinan - lähellä.

Ystävä on turva, kallio selän takana. Tähän kallioon minä haluan turvata. Elämä olisi kovin erilaista ilman ystäviä. Kiitos kun olette olemassa!
Hyvää ystävänpäivää - Happy Valentine's day!

Molemmat apinat on tehty Christel Krukkertin ohjeella. Prinsessan ohje löytyy täältä. Molempien ohje on hollanninkielisessä Aapjes haaken -kirjassa ja näyttää, että Raksa-apinan ohjetta ei muualla olekaan. Molemmat apinat on tehty Schachenmayrin Cataniasta 3,5 mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.  Blogissani ovat aiemmin seikkailleet niiden lähisukulaiset Merirosvoapina ja Superapina. Christel Krukkert on yksi minun ehdoton suosikkini ohjeiden laatijana. Nämä onnistuvat aina.


5 kommenttia:

  1. Mistä Christel Krukkertin kirjoja saa tilata? Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

    VastaaPoista
  2. Ainakin bol.com näyttää myyvän. Huomaathan että ovat kaikki hollanniksi. Englanninkielisinä voi tilata yksittäisiä ohjeita hänen sivuiltaan. Minä olen ostanut kirjani Amsterdamista. Ei tuo Hollannin kielikään mahdoton ole, joskus vaan pitää arvata :-)

    VastaaPoista