sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Nalle valmistautuu talviunille ja tapaa ystäviään

Nallen on pian aika käydä talviunille. Sitä ennen se halusi tavata tärkeimmät ystävänsä, imeä sisäänsä syksyn puistoruskan väriloistoa ja kotikulmien fiilistä. Iloita syksystä.
Viikko sitten Töölönlahden vaahterat olivat näin mahtavan värisiä. Pakkanen ja kova tuuli ovat viikon aikana puhaltaneet ne lähes kaikki pois. Nautitaan siis kuvista. Tervetuloa mukaan.
 Nalle nukkuu kaiken sen ajan, kun maassa on lunta. Niinpä se tekee enkeleitä vaahteranlehtien keskellä.
 
Ennen talviunia Nalle syö vatsansa täpötäyteen. Koristeomenat eivät maistu hyvältä.
 
 
Syyshortensian pallo on iso, isompi kuin Nallen pää. Hih hii, Nallea naurattaa.
 
Ja pyöreä on Ympyrätalokin. Onpa hieno syyssää!
 
Katsokaa nyt näitä vaahteroita. Keltaista, oranssia, punaista ja vielä vähän vihreääkin. Ja taivas on niin sininen. Maailman sinisin taivas.
 
Ensimmäisenä Nalle kohtaa ystävänsä Kissan. Kissa kertoo kuulumisistaan ja puhisee, kuinka kylmä tuuli harmittaa sitä. Kissa pitää lämpimästä säästä ja kesästä.
 
Ehkä minäkin voisin nukkua koko talven, Kissa miettii. Nalle muistuttaa, että talvella Kissa voi vaan nukkua tosi monet päiväunet.
 
Joku on kiinnittänyt lahden rannassa olevaan puuhun keinun. Nalle kiipeää keinumaan. Aurinko melkein lämmittää.
 
Koiranpentu ja Pupulapsikin haluavat kokeilla. Hui, vauhti on hurja. Pupunlapsi melkein tippuu.
 
Otetaan selfie, Koiranpentu pyytää. Hymyä, pyytää Kissa ja ottaa kuvan.
 
Hei joku meloo lahdella, Hello Kitty -ampiainen huutaa. Sekin on tullut tapaamaan Nallea.

Ilosta se lentää pari kierrosta koko kaverijoukon ympäri. Niin mukavaa nähdä teitä kaikkia!

Pikku-kala hypähtää vedestä ja huutaa, minäkin haluan mukaan. Minäkin haluan vilkuttaa Nallen talviunille.

Syötkö sinä Nalle näitä pihlajanmarjoja? 

Pikkuinen Norsu liittyy joukkoon. Se ihailee Linnunlaulun huviloita.

Koko joukko kiipeää vielä oksalle yhteiskuvaan. Muistoksi. Tassuja palelee jo, mennään teelle, Nalle sanoo ja koko joukko lähtee sisälle lämpimään.

***

Nalle on tehty LovelyBabyGift-ohjeella toffeenvärisestä Schoeller+Stahlin Limone langasta ja Schachenmayrin punaisesta Catania-langasta 3,5mm koukulla. Sillä on 9mm turvasilmät. Nallen korkeus on 30cm. Hänen ohjeillaan olen tehnyt aiemmin Loviisassa seikkailleen kirahvin ja Hangossa seikkailleen leijonan.

Kissa on tehty Happyamigurumi.blogspot.com:n ohjeella Catania-langasta 3,5 mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Kissan korkeus on 31cm. Myös pieni norsu on saman tekijän ohje. Norsun leveys on 13 cm ja korkeus 10cm. Norsulla on 6mm turvasilmät. Saman tekijän ohjeella on tehty viime syksyn blogipostauksen nalle.

Pienet pupu ja koira on tehty Lilleliisin ohjeella. Tein myös pienen nallen, mutta se ei tullut tälle retkelle mukaan. Molemmat on tehty Catanialla ja niillä on 12 mm turvasilmät. Näiden kaverusten korkeus on 14cm. Mari-Liis Lillen ohjeita olen tehnyt vaikka kuinka monta: Tallinnassa käyneen nallen, Porissa käyneet nallet ja Hankasalmella seikkailleen prinsessan sekä pitkäjalkaisen pupun ja tyttönuken, balettihiiren, Seinäjoella käyneen sammakon ja vauvanuken sekä monta muuta. Todella kivoja ohjeita.

Leppäkertuksi pukeutunut Hello Kitty on tehty HavvaDesigns-ohjeella. Sekin tehty Cataniasta ja sillä on 12mm turvasilmät. Päälaelle korkeus on 26cm ja antennit päälle. Hänen ohjeellaan olen tehnyt aiemmin Suomenlinnassa seikkailleen leppäkertun. Olen tehnyt myös Hello Kitty -ampiaisen mutta ei ei ole ainakaan vielä päätynyt blogiin.

Kala on Lan-Anh Bui & Josephine Wan kirjan Amigurumi -kirjan ohje. Tämä on muuten tosi kiva kirja, kannattaa tutustua. Kala on 10 cm pitkä ja tehty väriä vaihtavasta Cataniasta. Sillä on 9mm turvasilmät. Tästä kirjasta olen tehnyt aiemmin pienen tipun ja pingviinin, balettipupun ja kirahvin. Tämä olin minun ensimmäinen amigurumini ja nämä amigurumit alkutuotantoa. :)

Kun löytää hyvän ohjeen, kannattaa aina katsoa saman tekijän muutkin ohjeet. Se johdattaa usein uusille hauskoille jäljille ja uuden projektin pariin. Ja joskus kannattaa palata jonkun sellaisen ohjeisiin, joita ei ole tehnyt pitkään aikaan. Voi löytää kivoja ohjeita, joita ei ole muistanutkaan.

3 kommenttia:

 1. Beautiful toys and wonderful story! Loved it.
  Greetings from lilleliis :)

  VastaaPoista
 2. Töistäsi tulee hyvälle mielelle. Upeita.
  Oletko huomannut Lankava Oy:n käsityökilpailunTee oma pehmo? Katso www.lankava.fi -> Käsityökilpailu
  Vastaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - se sai minut hyvälle mielelle!
   En ole huomannut tuota kilpailua. Kiitos vinkistä ja linkista.
   En ole juurikaan tehnyt omia ohjeita mutta noin periaatteissa amigurumien perusidea on sellainen, että ihan hyvin voisin. Mikähän eläin tai hahmo olisi kiva?
   Tässä linkki vielä muillekin: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/Lankava_juhlavuoden_kaesityoekilpailu.pdf

   Poista