lauantai 5. lokakuuta 2013

Syksy on tullut

Syksy on tullut vaikka kuinka hangottelisi vastaan. Hyväksyttävä se on. Syksy ja syksyiset värit.

Amigurumipaja lähti syksyiseen luontoon ja näki valtavan määrän lintuja. Ja kaksi kohtasi kolmannen.

Nallen ja koiran syyspäivä oli kaunis ja aurinkoinen. Ne löysivät itselleen todella hauskan hiekkarannan. Tännehän voi tehdä enkeleitä, koira tuumasi.

Olisikohan minusta lintukoiraksi, koira mietti. Se takana meren lahdella oli iso lintuparvi valmiina muuttomatkaan.

Muuttakoot rauhassa - minun on hyvä olla täällä. Ja varmaan lintukoirat joutuvat rehkimään aika tavalla.

Koiran paikka on nallen vieressä. Ihan vaan rauhassa.

Ja nallen paikka on koiran vieressä.

Mutta hei kukas tuolta tulee, nalle huudahti.

Laukku olallaan sieltä tulee - niin mikä. Joku pieni eläin.

(Kysyin viikko sitten yhdeltä oikein pieneltä tytöltä, mikä eläin tämä on. Hän pohti pitkään, että ehkä kissa tai koira ja päätyi siihen, että koira se on)

Pieni eläin nojasi hetken kiveen ja jatkoi matkaa koiran ja nallen luo.

Se katseli hetken lintuja sekin ja liittyi sitten muiden joukkoon.

Syksyä on parasta katsella ja ihmetellä yhdessä.

Koira on tehty Hjertegarnin Roma-langasta 4mm koukulla. Sillä on 15mm turvasilmät. Vinkkinä, että 4 on pienin koukkukoko, jota saa muovisena. Ja muovikoukun saa viedä lentokoneeseen. Koirasta osa onkin tehty lentomatkalla. Koiran ohje on Dep Richeyn.

Nalle puolestaan on tehty Schachenmayrin Cataniasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Sellaiset, joiden reuna on ruskea. Nallen ohje on Amigurumi creations by Laura -blogista.

Pieni eläin taas on Little Muggles -ohje. Se on myös tehty Cataniasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Olen myös tehnyt monta muuta Little Muggles -eläintä ja näistä tulee aina kivoja. Muun muassa pieni ankka, lehmä ja pupu on saman suunnittelijan ohjeella.

Ei tämä syksykään ole yhtään hullumpi. (Paitsi sadepäivät, ja ehkä tuuli myös.)

Tämän kertaiset kuvat ei ole kuvaamiani. Kiitos kuvaajalle kuvista ja niiden mainiosta tunnelmasta.

7 kommenttia:

 1. IHANA BLOGI! :) Ja ihana tuo, kun esittelet jotkut amigurumisi tarinan kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Amigurumien kanssa on myös hauskaa tehdä välillä tarina-päivityksiä. Rohkeasti vaan kuvaamaan, ihan mihin tahansa

   Poista
 2. Todella kiva blogi!! Olen kaikki päivityksesi selannut läpi ja tekemäsi amigurumit ovat kyllä jokainen upeita! Erityisesti tässä postauksessa ihastuin tuohon koiraan, todella suloinen. Innostuin itsekin amigurumeista ja aionkin lähipäivinä hakea kaupasta lankaa ja virkkuukoukun ja eikun hommiin! Vähän pitää palautella mieleen aloitussilmukoiden teko ja yrittää osata lukea ohjeita.. :) Ajattelin aloittaa ensin pienestä pupujussista. Kauanko sinulla menee keskimäärin yhden tekemiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innostuit!
   Amigurumien teko ei ole vaikeaa. Ja kun teet yhden, menevät seuraavat isolta osin samalla tavalla. Ja uuden oppiminen on aina hyvä juttu.
   On aina aika vaikea kysymys, paljonko aikaa yhteen amigurumiin menee. Riippuu todella paljon koosta ja mallista. Pienimmät voin tehdä tunnissakin tai kahdessa, isompia teen monena iltana aina tunnin, pari kerrallaan.

   Poista