perjantai 8. kesäkuuta 2012

Monenlaisia mäyräkoiria

Ystäväpiirissäni ja suvussani on huomattavan monta mäyräkoiran omistajaa. Niinpä olen saanut useammankin pyynnön virkata mäyräkoiria.
Nämä mäyräkoirat tein opiskelukavereilleni (valmistuimme muuten tänään!). Mäyräkoirat on tehty maksuttomalla ohjeella.
Isompi mäykky on tehty Hjertegarnin Roma-langasta ja se on nenän päästä hännän juureen mitattuna 27 cm pitkä. Koukun koko oli 4mm.
Pienenpi mäykky on tehty Schachenmayerin Catania-langasta 3,5 mm koukulla. Se on nenän päästä hännän juureen mitattuna 20 cm pitkä.
Molemmilla on 9mm turvasilmät.
Tämä mäyräkoira voisi hyvin olla kiva ensimmäinen amigurumi. Vartalon, jalkojen ja korvien virkkaaminen on helppoa. Samoin nenä tulee helposti. Häntä on vähän tylsempi virkata, muuta kyllä aloittelija selviää hyvin siitäkin.
Aiemmin talvella tein tämän ruskeasta Cataniasta tehdyn mäykyn. Tästä taisi syntyä idea tuoreen Kotivinkin 101 ideaa -lehden juttuun, jossa kerron amigurumien tekemisestä.
Olen tehnyt myös pieniä mäyräkoiria. Näiden ohje on Mitsuki Hoshin kirjasta Ami Ami Dogs. Näiden miniantyyrikoirien ohje poikkeaa jonkin verran tyypillisistä amigurumiohjeista ja ohjeita saa lukea tarkalla silmällä.

Mäyräkoiraohjeita löytyy moneen lähtöön. Tuskin tässä on lainkaan kaikki.

5 kommenttia:

 1. Noi pienet mäykyt ovat tosi suloisia mun tytöllä on kaksi lyhyt karvasta mäykkyä. Olet taitava tekee noita pikku maskotteja ne ovat tosi ihania. Paljonko sinulla maksaisi pikku mäykky? Kyselee Nukkekoti Jie

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania koiria!

  Mistä olet ostanut turvasilmiä? Yritin nettikaupoista löytää, mutta kaikissa toimituskulut on 5 euron luokkaa...

  VastaaPoista
 3. Heli katso mun vinkkisivuilta silmien ostamisesta.

  VastaaPoista
 4. Olisiko mahdollista saada tuon snautserin virkkausohjetta?

  VastaaPoista
 5. Hei. Tarkoitatko snautseria, joka on tässä päivityksessä? http://amigurumipaja.blogspot.fi/2012/10/satunnaisia-sankareita.html
  Ohje on kirjasta Ami ami dogs. Kirjan voit tilata esim. Amazonista: http://www.amazon.com/Ami-Dogs-Seriously-Cute-Crochet/dp/0062025708

  VastaaPoista