keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Krokotiili kevätmetsässä

Tänään ilmestyi Kotivinkin 101 ideaa -lehti, jossa on juttu minusta ja amigurumeistani. Niinpä onkin hyvä päivä päivittää blogi. Tämä krokotiili on jälleen yksi Christel Krukkertin ohjeella tekemäni. Lehtijutussakin on kuva muutamasta hänen ohjeellaan tehdystä eläimestä.
Krokotiili on tehty Schachenmayerin Catania-langasta. Varmaan ensimmäinen kerta, kun virkkasin jotain juuri sillä langalla kuin ohjeessa oli. Krokotiililla on 9mm turvasilmät ja se on tehty 3,5mm koukulla. Krokotiilin hattu on Mondialin Cometa-langasta. Se on Cataniaa kiiltävämpi lanka, eikä yhtään niin tiiviisti kierretty.
Krokotiilissä on muutama erityinen yksityiskohta. Toinen on selässä. Tässä työläintä on paikalleen ompeleminen. Krokotiililla on myös aika erityiset silmäluomet, jotka tekevät sen jokseenkin uneliaan näköiseksi.

 
Kun ystäväni viime viikonloppuna tutkivat valmiita amigurumeja, he innostuivat kokeilemaan keltasydvestipäisen tytön hattua kaikille mahdollisille eläimille - ja totesivat, että se sopii aika monelle. Myös krokotiilillä on hattu - ja se itse asiassa muuttaa krokon ulkonäköä aika tavalla.

Paljaan päälaen kanssa eläin näyttää hyvinkin erilaiselta. Lisäsin muuten taas kerran krokolle suun, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Monet ohjeiden ja netin kuvien amigurumit ovat aika surullisen näköisiä. Miksi niiden pitäisi olla - elämähän ei ole hassumpaa.

2 kommenttia:

  1. Heh, hauska kroko, ja hauska hymy! :)

    VastaaPoista
  2. Hieno!! Huomasin että oon joskus liittynyt sun lukijoihin.. en kyllä muista millon.. mutta hyvä kun oon liittynyt! :D Itelläkin amigurumit olleet kovasti koukulla viime aikoina :)

    VastaaPoista