keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Amineko-kissat
Amineko-kissan ulkonäkö ja koko vaihtelee kovasti sen mukaan, mistä paksuisesta langasta sen tekee. Amineko-kissan ohje on Hello my name is Amineko -kirjassa, jossa on kissan tekoon monia vinkkejä.
Amineko-kissan ohjeita löytyy netistä myös maksutta. Tämä ohje on vähän erilainen mutta lopputulos on sama.
Ensimmäisen Amineko-kirjani tein Vaaleasta Schachenmayr smc Catania-langasta ja laitoin sille 6 mm silmät. En tehnyt kissan kuonoa ohjeen mukaan, vaan oman mielen mukaan. Amineko-kirjan kissalla on suljetut silmät, minä halusin tehdä vähän toisen näköisen.
Nämä kaksi Amineko-kissaa on tehty Novitan langoista. Iso kissa on Noki-langasta ja sillä on Rose mohair -langasta tehdyt valkoiset yksityiskohdat. Noki-lanka on virkkaamisen kannalta haasteellista, sillä sen paksuus vaihtelee. Tein kissalle pidemmät kädet kuin ohjeessa oli, jossa kissan mittasuhteet säilyivät. Kissan silmät ovat 9mm.
Harmaa kissa on tehty kokonaan Rose mohairista ja silläkin on 9mm silmät.Kissojen teko on hauskaa ja niitä voi tehdä vaikka kuinka monta, siltä eri ulkonäköjä voi kehitellä rajattomasti

2 kommenttia:

  1. Onpa niin lutusia kissoja ihan tuli hyvä mieli, kun ne on niin söpöjä. Oli kiva, kun olet tehnyt kaikkea niin erillaista juttuja. Nukkekoti Jie

    VastaaPoista