tiistai 19. toukokuuta 2015

Amigurumipajan retki Hailuotoon

Ensimmäistä kertaa elämässäni olen Hailuodossa. Työmatka on samalla seikkailu ja vähän niin kuin lomamatka, jolla ei kuitenkaan pääse katsomaan ihan kaikkea, mikä näyttää kutsuvalta. Hailuotoon tullaan lautalla. Lauttamatka kestää 25 minuuttia. Sen jälkeen ajoimme koko saaren läpi noin 30 kilometriä Marjaniemeen Luotsi-hotelliin. Työn ohella ehdimme myös tutustua Hailuotoon ja Marjaniemen rantaan. Tervetuloa mukaan!Hailuoto on saari Perämerellä Pohjois-Pohjanmaalla, Oulusta matkaa on noin 50 kilometriä. Ainutlaatuinen maisema ja luonnonolosuhteet ovat nostaneet Hailuodon, Perämeren suurimman saaren Suomen kansallismaisemaksi. Hailuoto on Ahvenanmantereen ja Kemiönsaaren jälkeen Suomen kolmanneksi suurin saari.
Saaren ensimmäisten osien arvioidaan nousseen merestä noin 1700 vuotta sitten, ja nykyisen muotonsa se on saanut useiden eri saarien yhteenliittymänä. Maannousun jatkuessa Hailuoto kasvaa aikanaan kiinni mantereeseen.
Hailuodon läntisimmässä kohdassa, Marjaniemessä, sijaitsee Marjaniemenmajakka. Majakan juurella sijaitsevassa entisessä Luotsausliikelaitoksen luotsiasemarakennuksessa toimii nykyisin Luotsihotelli ja luontokeskus.
Mekin kiipesimme majakkaan. Portaikko kiersi keskipylvästä ja oli kapea. Kunto kesti kuitenkin ylös asti. Pilvisenä päivänä ei nähnyt kovin kauas, mutta tunnelmaan pääsi.
Majakalta lähtevät pitkospuut kohti rantaa.
Hailuoto on suurimmaksi osaksi hiekkaa, jota meri ja tuuli ovat aikojen kuluessa muovanneet. Hailuodolle tyypillisiä ovat erikokoiset ja -muotoiset hiekkadyynit.
Ryhmä lapsia leikkii rannassa. Mikä mahtava ja valtava hiekkalaatikko täynnä täydellistä hiekkaa!
Hei, mennään mukaan! Katsokaa nyt, miten ihanasti hiekka aaltoilee.
Marjaniemessä on paljon pieniä punaisia mökkejä. Ne ovat vanhoja kalastajien majoja. Sopivat viehättävästi merenrantamaisemaan.

 Osa on jo nähnyt paremmat päivänsä.

Mitä nämä ovat? Verkonpainoja?

Luontotalossa voi pienempi pötkähtää kalaverkkojen päälle lepäämään.
Luontotalossa voi myös moikata kuuttia.
Hailuoto jäi kutkuttelemaan. Tätä saarta tekisi mieli kiertää enemmänkin.

Ehkä palaan vielä!
***

Nukke on tehty virolaisen Kristi Tulluksen eli Sidrun Zoon ohjeella. Ohje on maksuton. Muokkasin ohjetta jonkin verran ja esimerkiksi hiukset tein kokonaan oman mallin mukaan. Ensin mietin, ovatko raidalliset haalarit lopulta kuitenkin ihan hullun näköiset mutta ovathan ne aika pirteät, eikö? Nukke on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla. Nukella on 9mm turvasilmät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti