lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lontoon reissu

Terveisiä Lontoosta!
Kevätretki (talviloma) on takana ja on aika katsella kuvia.
Lontoossa näimme sinistä taivasta ja koko joukon nähtävyyksiä.
Tervetuloa mukaan.
 
Trafalgar Square oli väkeä täynnä. Suihkulähteen vesi näytti turkoosilta ja taustalla oleva National Gallery suurelta ja hienolta. Kannattaa käydä, vaikka vain muutaman huoneen verran. Vaikuttava rakennus. Lontoossa hienoa on se, että nämä isot museot ovat ilmaisia.
 
Parlamenttitalon aukiota hallitsee Big Ben.

Euroopan suurin maailmanpyörä, London Eye.

Hienot näkymät pitkin Thames-jokea. Lontoon monet sillat näkyvät hyvin ja melkein koko kaupunki.

Ja Lontoon herkut. Edellisen matkan jälkeen - eli viimeiset 20 vuoden aikana - Lontoon ruokamaailma on parantunut huimasti. (Tai sitten minun ruokamakuni. ) Lontoossa tietenkin juodaan teetä. Double Shot Coffee oli viihtyisä ja Belem-leivokset hyviä.

Borough market on näkemisen ja kokemisen arvoinen ruokatori. Sen laidalla Elliot's Cafe tarjosi meille herkullista ruokaa.
 
China Town on täynnä ruokapaikkoja. Meidän valintamme oli Lido.
 
 
Kävimme teellä ihanan Audrey Hephurnin kanssa.
Madame Tussaudin vahakabinetissa se onnistuu.
 
St Paul's Cathedral on valtava ja kaunis. Sen pihalla kukkivat puut ihanan keväisesti vaikka sää muuten olikin sangen kolea.
 

Tower-sillalla kävelimme aivan kuin Bridged Jones.

Ja tietenkin otimme itsestämme kuvia punaisen puhelinkopin kanssa.

 Lontoossa on kätevä liikkua punaisilla kaksikerroksisilla busseilla ja metrolla.
 

Lontoo on kiva kaupunki. Nähtiin paljon ja paljon jäi vielä nähtävää. Näiden kuvien kohteiden lisäksi suosittelemme Notting Hilliä ja Covent Gardenin alueen ravintoloita. Sekä tietenkin musikaaliin menoa.

***

Lontoon matkan nukke on tehty virolaisen Kristi Tulluksen ohjeella. Hänen ohjeellaan tein myös ympäri Helsinkiä pyöräilleen Lampaan. Nuken ohjeen löydät amigurumipatterns.netistä. Muokkasin hieman ohjetta mutta tämä on tosi kiva nuken ohje ihan näinkin. Nukke on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti