keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lohikäärme ja helteinen Naantali

Kesäloman viimeinen viikko houkuttaa seikkailuun. Lohikäärme suuntaa Naantaliin. Meren äärelle, Suomen neljänneksi vanhimpaan kaupunkiin. Tervetuloa mukaan helteiseen aurinkokaupunkiin.
 
Jotta jaksaa seikkailla, pitää syödä. Lohikäärme suuntaan Trapin pihalle. Se syö hampurilaisen. Yksi matkakavereista syö pitsaa. Ravintolan pitsoja on kehuttu kovasti. Lohikäärme tykkää, kun ruuan mukana saa runsaasti salaattia.

 
Vatsa täynnä lohikäärme suuntaa Muumimaailmaan. Sininen muumitalo, Muumit ja monet Muumilaakson hahmojen kodit ja seikkailupaikat ovat Lohikäärmeen mieleen. Se pelaa muistipeliä muumitalossa, sovittelee Muumipapan hattuja, lepää riippumatossa ja tutkii Muumipapan laivaa.

Drontti Edvard on etäistä sukua Lohikäärmeelle. Tuutikin uimakopilta on hyvä katsella merta. Lohikäärme pulahtaa uimaan Muumilaakson uimarannalla. Hellepäivänä pitää virkistyä välillä. Muumilaaksossa olisi riittänyt puuhaa paljon pidempäänkin. Voimat tosin alkoivat loppua samaan aikaan kun Muumimaailma sulki porttejaan.
 

Mitäs muuta täällä Naantalissa on? Kaupungissa on viittoja joka suuntaan.


Yksi hyvä tapa aloittaa Naantaliin tutustuminen on vanha kaupunki ja sen suloiset talot. Mannerheiminkadun varrella niitä riittää.

Huomaatko mitä hassua tässä kuvassa on?

Vanhan Naantalin taloilla on hauskat nimet. Tämä talo on Pehtori.

Ja tämä talo on Hattu.

Lotilan porteissa on kaupungin tunnus - Naantalin auringot.

Lohikäärmeen määränpää on kuitenkin täällä. Majatalo Harriet on Lohikäärmeen yöpaikka. Naantalissa on paljon hotelleja, bb-paikkoja ja majataloja vanhoissa puutaloissa. Harriet sijaitsee Katinhäntä-kadulla lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta.

Majatalon pihalla Lohikäärme tutustuu Naantalin kuninkaaseen. Hyvää iltaa!

Lohikäärmeellä on Majatalo Harrietissa oma pieni talo. Kaksi huonetta ja keittiö sekä vessa. Suihku on yhteinen kaikille pihapiirin taloille.

Lohikäärme lepää hetken divaanilla.  Ja torkahtaa koko yöksi.


Toisen Naantalipäivän Lohikäärme aloittaa aamukävelyllä Rakkauden polulla. Kesä on jo kääntymässä lopuilleen. Pihlajanmarjat ovat oransseja.

Kuparivuoren kallioilla on hauska kiipeillä ja leikkiä. Ja näköalat ovat hienot niin kirkolle, Muumimaailman saarelle Kailoom kuin Presidentin loma-asunnolle Kultarantaankin.

Kallioleikeissä Lohikäärme käy niin Mount Everestillä kuin K2:llakin. Varpaat vaan vipattavat kun se juoksee leikeissä.

Lohikäärme tulee alas kallioilta Villa Randalan vierestä. Kahvila-hotellin pihalla Lohikäärme tapaa sukulaisensa. Siinä se nauttii auringosta.

Naantali ja Naantalin aurinko. Aurinko näkyy kaupungissa niin talojen porteissa...

... kuin kaupungin matkailun tunnuksissakin.

Naantalin luostarikirkko rakennettiin aikoinaan kirkonmäellä sijainneen katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Kirkko on valmistunut vuonna 1462. Birgittalaisluostari eli Vallis Gratiae - Armon laakso - on antanut kirjaimensa myös Naantalin vaakunaan, jossa lukee VG.
 
Kirkon saarnastuoli on mielenkiintoinen puukaiverruksineen ja teksteineen. Kirkko on rauhallinen ja hyvä paikka viilentyä hellepäivänä. Melkein kuin olisi käynyt uimassa. Lapset saavat mukaansa iltarukouskääröt.
 
Ja sitten syömään. Rantaravintolassa Lohikäärme syö kalaa. Ja kokee pahaa annoskateutta matkakavereiden pitsoista. Onneksi se saa maistaa.

Jälkiruuaksi Lohikäärme syö jäätelöannoksen Cafe Bar Amandiksessa. Annoksen nimi on Pentu. Kuuma aurinko sulattaa jäätelöä sen verran, että karkkisuu on jo ehtinyt valua alas.

Jäätelön syötyään Lohikäärme suuntaa Presidentin Loma-asunnolle Kultarantaan. Lars Sonck on suunnitellut linnan kauppias Alfred Kordelinille. Vuonna 1916 valmistuneen linnan puutarha on rakentunut vähitellen ja on suuri ja upea.

 Puutarhassa on paljon taidetta.

Ja upeita ruusuja. Lohikäärme lepää ruusupedillä.
 
Se haistelee ihania keltasia kukkia. Mitähän nämä olivatkaan. Opas kertoo Kultarannan puutarhasta kiinnostavasti. Hyvä opas on mahtava juttu.

Linnan lähelle ei pääse. Tässä puisessa talossa työskentelevät Presidentin kanslian työntekijät.

Matkalla Helsingistä Naantaliin on kahdeksan tunnelia. Pisin on yli kaksi kilometriä pitkä. Myös Kultarannan ja kaupungin keskustan välissä on tunneli.

Vielä nopea shoppailu Turku Design -kaupassa. Matkakaverit ostivat aiemmin kaupungilta hauskat pehmohauen ja -harjuksen. Lohikäärme ostaa täältä haukihousut.

Naantali oli mukava kaupunki. Vielä pulahdus uimaan ja sitten kotimatkalle.

***

Lohikäärme on tehty LovelyBabyGiftin ohjeella. Se on tehty Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Lohikäärmeestä tuli hyvin kirkkaan värinen ja värejä vaihtelemalla voikin tehdä vaikka minkä näköisiä lohikäärmeitä. Muutin myös silmiä ohjeesta poikkeaviksi. Lohikäärmeellä on hauskat varpaat ja peukalot. Seikkailijaluonne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti