keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Hyvää joulua! Joulun viettoa lumiukon ja pingviinin matkassa

Lumiukko, lumiukko hauska on vasta
Silmät ovat hiilestä ja nenä porkkanasta.
 
 Pingviini sen ystävänä pipon puki päähän
lähtivät ne yhdessä ulos talvisäähän.

Maa on vihreä niiden jalkojen alla
joulua voi viettää näinkin tallustelemalla.

Joulu on yhdessä olon parasta aikaa
se täynnä on riemua ja joulun taikaa! 

Oikein hyvää joulun aikaa Amigurumipajan lukijoille, kaikille ystäville ja tutuille!


(Pingviini ja lumiukko on molemmat tehty Little Muggles -ohjeella. Ne on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Molemmilla on 9mm turvasilmät. Lumiukon suu on tehty 6mm turvasilmistä.)

10 kommenttia:

 1. Miten hellyyttäviä amigurumeja, näitä on aina niin kiva katsella. Inspiroi itseäänkin kun ei hetkeen ole tullut näitä tehtyä! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja hyvä kun innostuit. Ei muuta kuin virkkaamaan. Sullakin on blogissa vaikka mitä!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen virkkaukseni vuosiin peruskoulun käsityötuntien jälkeen oli munamies. Kun siinä onnistuin, löysin internetin ihmeellisestä maailmasta amigurumit ja se oli menoa se. Nyt amigurumeja on valmistunut parisenkymmentä; poroja, pupuja, hevonen, sammakko, nalle jne jne...Itse tykkään virkata nelosen koukulla Novitan Miami-langasta. Maksullisia ohjeita on netissä paljon, mutta onko niiden tilaaminen vaikeaa/turvallista? Kirsi (kirsi.k.tahtinen@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tämä amigurumien maailma koukuttaa. Ja uusia tulee nopeasti. Netistä maksullisten ohjeiden tilaaminen on helppoa ja olen kokenut sen turvalliseksi. Vinkkisivulle http://amigurumipaja.blogspot.fi/p/vinkkeja-amigurumien-tekoon.html olen koonnut vähän ohjeisiinkin liittyviä vinkkejä. Ravelryn lisäksi toinen hyvä paikka on Etsy.com. Myös amigurumipatterns.net on kiva paikka etsiä ohjeita.

   Poista
 4. Heipä hei! Löysin tämän sivun,kun luin vuoden 2012 lehteä jossa Reijasta kirjoitus. Näiden teko alkaa koko ajan enemmän kiinnostaa,ongelmani on se ettei englanninkielen taitoni riitä ohjeiden suomenmiseen...onko näistä ohjeita suomeksi? Löytyykö kirjoina?t.Taina virkkaaja Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Hauskaa, että löysit 101 Ideaa lehden! Siitä on jo pitkä aika ja silloin olin vielä aika uusi virkkaaja. :)
   Suosittelen rohkeasti kokeilemaan englanninkielisiä ja myös muun kielisiä ohjeita. Juuri sain valmiiksi hollanninkielisellä ohjeella tehdyn amigurumin. En osaa hollantia. Vähän jouduin käyttämään sanakirjaa.
   Minulla on blogissa merkintä kaikissa, jotka on tehty suomenkielisellä ohjeella. Katso oikean reunan valikosta, siellä on hakusanana suomenkielinen ohje. http://amigurumipaja.blogspot.fi/search/label/suomenkielinen%20ohje
   Kirjoja suomeksi on jonkin verran. Mia Bengtssonin kirjoja on käännetty, löytyy kirjastosta. Suomeksi ovat myös
   •Laura von Knorring: Mukavat muumiamigurumit : veikeä virkkauskirja
   - Annie Obaachan: Virkkaa amigurumi!
   •Brigitte Read: Supersuloiset maskotit
   •Christen Haden: Karmivan suloiset amigurumit
   Ja Novitalla on myös joku kirja.

   Tälle sivulle on koottu maksuttomia suomenkielisiä ohjeita:
   http://www.lansivayla.fi/kumppanit/loistovinkki/88754-ihanat-amigurumit-ilmaisia-ohjeita

   Poista
 5. Olen jo pidemmän aikaa seuraillut anonyyminä blogiasi, olet todella hyvä virkkaamaan! Itse olen kolmisen vuotta aktiivisen epäaktiivisesti amigurumeja tehnyt, ihania ovat mutta olen aika kärsimätön niitä tehdessä. Tykkään pääasiassa tehdä amigurumeita ihan omasta päästäni, en siis lue ohjeita kovinkaan paljoa. Nyt tosin olen tekemässä amigurumia kirjani ohjeella :)
  - 13-vuotias amigurumeista innostunut -

  VastaaPoista
 6. Täälläkin yksi anonyymiseurailija blogillesi!:) Teet todella tasaista jälkeä ja suloisia amigurumeja. Itse olen hieman yli vuoden virkkaillut amigurumeja mutta välillä se on jäänyt pitkäksikin aikaa tauolle. Nyt olen taas innostunut kovasti niistä.:) Kuinka usein päivität blogiasi? Kaipailen jo kovasti uusia päivityksiä:) Tsemppiä amigurumeihin!:)
  t. 14 v. amigurumien virkkaaja:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille molemmille kommentista ja siitä, että seuraatte blogiani. Tammikuu hujahti vauhdilla ohi mutta tänään laitoin uutta päivitystä. Heinoa, että keksitte omia ohjeita - samalla perusidealla voi muuntaa omaa hahmoa moneksi. Innostus on hyvä juttu. Näihin jää koukkuun. On hauskaa etsiä uusia ohjeita ja miettiä, mitä tekisi seuraavana. Minullaon usein monta yhtä aikaa kesken. Lupaan taas päivittää aktiivisemmin. Monta uutta on kyllä odottamassa.

  VastaaPoista