perjantai 12. heinäkuuta 2013

Pupu pitkäkorvan kesä

Löysin kesän alussa uuden kivan amigurumiohjeiden tekijän: virolaisen Mari-Liis Lillen. Hän tekee ohjeita nimellä Lilleliis. Tämä pitkäkorvapupu on ensimmäinen hänen ohjeellaan tänne blogiin tuleva amigurumi - viimeinen se ei ole.

Pitkäkorvaisen pupun ohje löytyy täältä. Pupua esitellään myös Lilleliisin blogissa. Tämä pupu on siellä saanut seurakseen hauskan mekkoon puetun pupun. Blogissa on kuvia monista sellaisistakin amigurumeista, joihin sieltä ei löydy ohjetta. Ohjeet on saatavilla sekä viroksi että englanniksi.

Pupu on rento retkottaja. Pitkä- ja kapeamuotoisen vartalonsa ansiosta se mukautuu helposti paikkaan kuin paikkaan tai käteen kuin käteen.
Pupu on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla ja sillä on 9mm turvasilmät. Tutut materiaalit siis.
Lilleliisin ohjeessa pupun korviin on ommeltu etupuolelle kukallista kangasta. Ne pitävät korvat ryhdikkäämpinä, mutta toisaalta tekevät niistä varmasti myös painavammat. Ja pysyväthän ne nämäkin korvat pystyssä - ainakin melkein.

Pupun häntä auttaa sitä pysymään istumassa.

Pupulla on isot jalat.
Ja ne pitkät korvat - miten kuten vinksin vonksin.

Ystäväni nappilaatikosta pupun henkseliin löytyi kiva nappi.

Tämä pupun nenä on ommeltu vähän eri suuntaisesti kuin amigurumeillani tyypillisesti - siis ylhäältä alaspäin - ei sivulta sivulle. Näyttää mukavalta.

Tällä nenällä on hyvä haistella Suomen kesää. Näissä kuvissa ollaan Hankasalmella - ja niin ollaan monessa tulevassakin blogipäivityksessä. Ihana kesä.

2 kommenttia:

  1. ihana pupu, ihana kesä ja ihana ystävyys <3

    VastaaPoista
  2. Ihania töitä, tuo pupu on aivan ihana. Kirahvilla on ihanat värit ja se on ihana. Haluaisin itsekkin tehdä tuollaisen. Voisikohan siitä ja kirahvista saada ohjetta? Olen itsekkin innokas virkkaamaan erillaisia amigurumeja.

    VastaaPoista