perjantai 28. kesäkuuta 2013

Citykettun matkassa

Suomen pääkaupungissa luonto on läsnä. Nuuksion Pitkäjärveltä on 25 kilometriä Helsingin keskustaan, Viikissa laiduntavat lehmät ja kaupunkikuvassa juoksee milloin kaneja milloin kettuja.

Näin kesälomakauden kunniaksi citykettu esittelee muutaman tutun paikan Helsingistä. Helsinki on mukava kesäkaupunki.


Havis Amanda on erityisen tuttu vappurientojen aikaan. Näin kesällä Ville Vallgrenin patsasta kierävä suihkulähde on mukava viileä paikka lekotella. Hei mitäs onkaan neidon pään päällä!

Kun kävelee kohti Halkolaituria tuntuu kuin olisi ulkomailla. Katajanokan rannan talot ja veneet ovat hauskan näköisiä.

Ja samalla voi katsoa yhdessä muiden turistien kanssa Uspenskin katedraalia.

Ja tietenkin Senaatin tori. Täältä keisarin patsaan tuntumasta voi lähteä Hop on Hop off -bussikierrokselle tai vaan katsella ihmisvilinää. Voi muuten päästä vaikka kuinka moneen valokuvaan.

Ja sitten on tietenkin tämä kaunis valkoinen kirkko. Kaunis joka säällä ja erityisen ihana kesän sinistä taivasta vasten. 
 
Ja tietenkin meri. Kauppatorin rannasta pääsee lautalla Suomenlinnaan tai Korkeasaareen ja lähteehän sieltä näitä muitakin laivoja.

Kauppatorin rannan lauturi on hyvä paikka istuskella. Lokkeja kannattaa varoa.
 
 Citykettu kulkee omin jaloin tai kannettuna. Tämä kettu on virkattu 3,5mm koukulla ja sillä on 12mm turvasilmät. Ketun vartalo on tehty Schoeller & Stahlin Limone-langasta ja paita Schachenmayrin Cataniasta.

Ketun ohje on tuoreesta Zoomigurumi vol 2 -kirjasta. Kannattaa tutustua. Kirjassa on monta hauskaa ohjetta, joita on luvassa tähänkin blogiin vielä lisää.

Ketun nenänpää on musta. Mustan nenän pään jälkeinen kaventaminen saa helposti aikaan sen, että ihan nenän juuresta pilkottaa helposti valkoista täytevanua. Kannattaa yrittää tehdä niin tiukkaa kuin vaan pystyy. Ketun kaulus on virkattu vähän toisin päin kuin tavallisesti.
 
Ja tietenkin ketulla on tuuhea oranssinpunainen hältä ja valkoinen hännänpää.
 
Cityketut liikkuvat öisin. Kannattaa olla valppaana. Auringonlaskun valossa on ihanaa katsella kaupunkia.
 
Pitkän sillan kaiteelta näkyy Siltasaari.

Ja kun kulkee Unioninkatua ensin Hakaniemeen ja siitä Ympärätalon ja Lars Sonckin talon ohi tullaankin tutusti Kallion kirkolle. Ja sitten ei muuta kuin kotiin lepäämään.

Oikein ihanaa kesää ja lomaa kaikille!
3 kommenttia:

 1. Kiitos ketulle turistikierroksesta! ; ) Kiva opas.

  VastaaPoista
 2. Ihana kettu!!!! Hienonpi entä siinä kirjassa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luin nyt itsekin tämän tekstin läpi. Tule jo pian kesä!

   Poista