lauantai 25. elokuuta 2012

Kesän viimeinen keiju

Kauniin loppukesän kunniaksi vein viimeisimpiä virkkauksia ulos kuvattavaksi. Kesän viimeinen keiju tanssi kauniisti kalliolla.
Tämä keiju on tehty netistä googlatulla maksuttomalla ohjeella. Välillä kannattaa käyttää aikaa ohjeiden googlailuun - voi löytyä kivoja juttuja. Muutin keijun hiuksia ja tein sille nutturan.
Keijun siivet ja mekon kukanterälehtimäinen helma on tehty samanlaisista osista. Kaikkineen näitä pieniä puikuloita tehdään kolmetoista.
Keiju on tehty Schachenmayrin Catania-langasta 3,5mm koukulla. Ihonväriset kohdat on Cometa-langasta. Se on vähän kiiltävämpää kuin Catania ja paljon löyhemmin kierrettyä, mutta siinä on mukavia lisäsävyjä Catanialle.
Keiju on aika pieni, sen korkeus on jalkapohjasta nutturan huipulle 16cm.
Keijuohjetta olisi voinut myös tuunata niin, että terälehtimisen mekon olisi korvannut ns tavallisella mekolla. Saattaa olla, että kokeilen joulun lähestyessä tehdä samalla perusidealla jouluenkelin.

5 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen keiju. Ja ainakin tuo sinun virkkaamasi näyttää siltä, että ohjeesta pystyy muokkaamaan muutakin. Tykkään juuri sellaisista ohjeista, joiden kanssa ei aina tarvi olla niin pilkun tarkka. Ja tuo ihon väriä lähellä oleva lanka täytyy laittaa muistiin. Niitä ei ihan liiaksi ole.

  VastaaPoista
 2. Voi ei miten söpö! Aivan ihana keijutyttö. :)

  VastaaPoista
 3. ihana, ihana <3 <3 oikea tyttökeiju!

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihana, olisiko mahdollista saada suomenkielistä ohjetta, kun ei tuo englanti oikein taivu..

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti en voi kääntää tätä tai muita ohjeita tekijänoikeuksista johtuen. Amigurumien perustekniikka on aina sama ja tästä syystä kielellä ei oikeastaan ole väliä. Olen virkannut esimerkiksi hollanniksi, vaikka en osaa sitä lainkaan. Perusohjeet ja vinkkejä http://amigurumipaja.blogspot.fi/p/vinkkeja-amigurumien-tekoon.html

  VastaaPoista