sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Monenlaisia pääsiäismunia

Pääsiäisen traditioihin ystäväpiirissäni kuuluvat pääsiäismunien koristelutalkoot. Ystäväni Laura on varsinainen velho pääsiäismunien teossa ja opettaa joka vuosi joukon uusia innokkaita pääsiäismunien koristelun saloihin. Ja samalla me jo monta vuotta mukana olleetkin pääsemme tekemään ja myös oppimaan uutta. Tässä kuvassa on eilisen työpajan tuotoksia.
Lauran blogista löytyy paljon lisää pääsiäismunien teosta: http://lauranverstas.blogspot.com/search/label/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4ismunat
Minä olen monta vuotta vältellyt vahaestotekniikalla tehtäviä munia. Ajattelin, että eivät sovi minun kärsivällisyydelleni eivätkä vähemmän vakaalle kädelleni. Ihan hauskojahan näistä tuli. Virkkaamisen välissä päätin kokeilla myös neulottujen pääsiäismunien tekemistä. Joulupallomiehet Arne ja Carlos julkaisivat pääsiäisen alla pääsiäismunakirjan, jonka ohjetta minäkin kokeilin. Olen neulonut aika paljon, mutta kun on reilun puoli vuotta virkannut ahkerasti, en meinannut enää osata edes luoda silmukoita. Ylin muna on tehty Nallen kukkaketo päivänkakkara -langasta, keskimmäinen Catania Colorilla ja alin Nallen kukkaketo kielosta. Kaikki munat on tehty 3mm puikoilla. Yksi muna valmistuu vajaassa tunnissa. Tunnistin ja tunnustan olevani virkkaaja. Neulomisesta tulee kädet kipeiksi. Nämä kananmunankokoiset virkatut munat on paljon helpompi tehdä. Ana Paula Rimolin ohje löytyy Amigurumi world -kirjasta. Vasemmanpuoleiset munat on tehty Catania colorilla ja oikeanpuoleinen Nallen kukkaketo päivänkakkara -langasta 3,5mm koukulla. Ja lopuksi onn pakko todeta, että pääsiäismunien koristelussa saa olla myös bling blingiä. Kultaa, kimallista ja paljetteja. Nämä munat on ensin maalattu. Vasemman puoleiseen munaan on kuvioleikkurilla leikattu kukkia, joiden keskustaksi on liimattu paljetteja. Keskimmäisessä on paljon kullan ja pronssin sävyisiä paljetteja ja oikeanpuoleiseen on maalattu kaksi munaan, joista toinen on hajotettu ja liimattu mosaiikkina punaisen munan päälle.

Näistä on iloa moneksi vuodeksi. Ensimmäiset koristelemani munat taitavat olla kymmenen vuoden takaa ja kaikki ovat tallessa. Pääsiäisenä saa näyttäviä kulhoja pöydille. Oikein hyvää pääsiäistä kaikille!

1 kommentti: