Olen jo pitkään haaveillut ruokabloggaamisesta. Luin, että nyt vietetään villiyrttiviikkoa. Siispä Amigurumipaja tekee ensimmäisen - ja ehkä viimeisen - ruokabloggauksensa. Sarvikuono ja Pupu leipovat nokkossämpylöitä.
Tästä se alkaa. Ensin nokkoset kiehautetaan nopeasti. Nokkosia laitetaan noin litra ja vettä sopivasti.
Sarvikuono surauttaa nopeasti nokkoset pieniksi.
Pupu liottaa pussillisen kuivahiivaa 5 desiin vettä.
Sitten se alkaa lisätä jauhoja.
1 dl grahamjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnajauhoja
Tai mitä jauhoja nyt löytyykään.
Pupu lepää hetken ja alkaa sekoittaa taikinaa.
Sarvikuono lisää joukkoon 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria. Ihan vaan tasapainon vuoksi.
Ja sitten nokkossilppu joukkoon. On muuten huikaisevan vihreää.
Pupu vaivaa taikinan valmiiksi palloksi.
Sarvikuono peittää taikinan keittiöpyyhkeellä. Taikinan annetaan kohota kaksinkertaiseksi.
Sillä välillä Pupu kokkaa linssipataa.
Sarvikuono pilkkoo saksanpähkinät.
Taikinan kohoamista odottaessaan ne syövät linssipataa, savulohta, pinaattia ja avokadoa. Nam nam.
Sillä välillä taikina on kohonnut enemmänkin kuin kaksinkertaiseksi.
Pupu ja Sarvikuono pyörittelevät yhteistuumin taikinasta sämpylöitä.
Sitten taas liina päälle ja annetaan kohota jonkin aikaa.
Sämpylät paistetaan 225 asteessa noin 15 min. Sarvikuono paistoi ensin 10 min ja käänsi sitten pellin ympäri, että väristä tuli tasainen. Samalla se heitti uunin lattialle vähän vettä. Höyry tekee sämpylän pinnasta mukavan rapean.
Valmista.
Ihanalta näyttää ja hyvältä maistuu.
Ja on muuten terveellistä. Nokkosessa on reilusti rautaa.
Vatsat täynnä Sarvikuono ja Pupu pötkähtävät sohvalle lepäämään.
***
Sarvikuono ja Pupu on tehty Toft-ohjeella. Kaikilla lankamerkin eläimillä on sama perusvartalo, jota vain hiukan varioidaan. Nämä amigurumit on tehty Catania-langasta, joka ei ole alpakkaa vaan puuvillaan. Ne on tehty 3,5mm koukulla ja niillä on 9mm turvasilmät.
Sarvikuono ja Pupu voivat liittyä meidän marttakerhoon, niin hienoja olivat leivonnaiset! Miten käy mansikkapirtelön teko kesällä?
VastaaPoistaAmigurumimartat onkin mahtava idea! Ja mansikkapirtelö. Ensin odotan kotimaisia mansikoita
VastaaPoista