lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kanamaista pääsiäistä

Hyvää pääsiäisen aikaa ja ennen kaikkea meidän virkkaajien juhlaa - lankalauantaita!
Tervetuloa pääsiäinen ja tervetuloa kanan ja kukon pääsiäiseen.
Tällä kertaa amigurumien teossa on extrahaastetta. Nämä kana ja kukko on virkattu hollanninkielisestä ohjeesta. En osaa sanaakaan hollantia, joten paikka paikoin piti arvata. Lauran verstaan Laura toi Hollannin matkaltaan amigurumiohjekirjoja ja sain kopion tästä ohjeesta. Ostin myös itse Brysselistä tammikuussa hollanninkielisiä ohjeita, joten pian pääset tekemään myös niitä. Laura teki pienen sanaston, joka auttoi alkuun hollanninkielisten virkkaussanojen kanssa. Amigurumien teossa perusjuttu on aina sama. Näissä kavereissa on kuitenkin niin paljon yksityiskohtia, että ihan perusympyrällä ei pärjännyt. Siis voi keksiä itse.
Kana ja kukko on tehty Christel Krukkertin Haakparty op de boerderij -kirjasesta, suomeksi virkkausbileet maatilalla.
Kanaset on tehty Schachenmayrin Catanialangasta 3,5mm koukulla ja niillä on 9mm turvasilmät.
Kanan tekeminen on helpompi juttu. Ymmärsin melkein koko ohjeen ja kanan muodosta tuli kaunis. Myös Catanian uusi kullanruskea sävy sopii hienosti kanalle.
Kanan ainoa haasteellinen kohta olivat sen jalat. Varpaiden ohjeen tulkintaan piti pyytää Lauran apua, mutta niistä tuli hienot.
Kukossa olikin sitten enemmän haastetta. Suurin osa kukosta tehdään samalla ohjeella kuin kanakin. Kaulaan tulee pitsikaulus, jonka kuvion kehitin itse, sillä sen ohje jäi arvoitukseksi, vaikka tutkimme sitä yhdessä Lauran kanssa.
Myös molempien kanalintujen siipien pitsin kehittelin itse. Kirjava kukko sai tietenkin väriä myös niihin.

Eniten luovuutta käytin kukon pystöön. Ohje oli täyttä hepreaa - tai tässä tapauksessa hollantia, joten virkkasin ja purkasin, lisäsin ja kavensin ja kas siitä tuli - no persoonallinen. Samaa en osaisi tehdä uudelleen. Isosta koostaan huolimatta pystö ei muuta kukon painopistettä, vaan kukko istuu tukevasti.
Sekä kanalla että kukolla on punaiset renkaat silmiensä ympärillä.
Ja keltainen nokka on molemmilla samanlainen.
Kanalla on yksi heltta ja kukolla kolme. Kukolla on helttaa myös leukansa alla. Heltat roikkuvat mihin sattuu, mutta ehkä juuri se tekee niistä erityisen hauskan näköiset.
Pääsiäisenä on aikaa virkata. Siis ei muuta kuin tarttumaan haasteisiin. Kuvan munien ohjeet löytyvät viime vuoden pääsiäispäivityksestä. Niistä on helppoa aloittaa. Nämä kana ja kukko munivat pääsiäiseksi monenlaisia ja kirjavia munia.

Hyvää ja aurinkoista pääsiäisen aikaa!

8 kommenttia:

 1. Hyvää lankalauantaita myös sinulle amigurumiystäväni :)
  Tuli hienot kana ja kukko, omani valmistuvat ehkä pääsiäisen jälkeen...

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavat kanaset! Minäkin kanailin tänään, mutta paljon yksinkertaisemmin. Hyvää Pääsiäistä sinulle ja kanoille! ; )

  VastaaPoista
 3. Iloista pääsiäistä ystäväni! Nämä tipuset tuovat meille kesän ja auringon! Ihania!!!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kanasia :) Toivottavasti niiden ohje ilmestyy vielä joskus jonnekin suomeksikin ♥

  VastaaPoista
 5. Stiina, sinunkin kanasi oli hieno!
  Voi olla ettei Krukkertin ohjeita ihan pian saada suomeksi mutta monia hänen ohjeitaan on englanniksi. Eikä kielellä tunnu niin olevan väliä ;-)

  VastaaPoista
 6. Upeat kanaset! :) Muutenkin sun blogissa on tosi taidokkaita ja hienoja juttuja. Käy kurkkaamassa minun blogi, löydät sieltä haasteen itsellesi! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköisiä, ja upeesti toteutettuja!

  VastaaPoista
 8. Lauran verstaan Laura teki samat kukon ja kanan. Ja osasi tulkita ohjetta minua paremmin http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Flauranverstas.blogspot.fi%2F2014%2F04%2Fkanaperhe-chicken-family.html&h=DAQH_QIHK&enc=AZN8woD22UiW5Zi-KYiifhOyBOuHuupq5CGrNtFS8BuNyJOBQnsanmNJuITJBieYj2_Qo9cKd77mSBLKlY4K7K8Wbn__4oc1uYMJrBzfk8mpA4HBrRRaa1XbMARcbqhunKbcXDgVDy1UpK8zrJQSCY8Fmkhk9yfjTLCfpvdV0k82FQ&s=1

  VastaaPoista